Fra venstre: Generalsekretær i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité, Nils Einar Ås, toppidrettssjef Tore Øvrebø, daglig leder i New Wave Norway, Tom Henriksen og idrettspresident Berit Kjøll. Foto: Geir Owe Fredheim.

Fra venstre: Generalsekretær i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité, Nils Einar Ås, toppidrettssjef Tore Øvrebø, daglig leder i New Wave Norway, Tom Henriksen og idrettspresident Berit Kjøll. Foto: Geir Owe Fredheim.

Craft blir offisiell klesleverandør til Olympiatoppen

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité har inngått en kles- og skoavtale med New Wave Norway og merkevaren Craft som blir eksklusiv klesleverandør til den norske OL- og Paralympicstroppen i de tre kommende lekene. Avtalen løper fra 2023 og ut 2028.


Under OL og Paralympics i Paris 2024, Milano/Cortina i 2026 og i Los Angeles i 2028 vil utøvere og støtteapparat benytte Craft som offisiell bekledning. Avtalen omfatter representasjonsantrekk og fritidsantrekk (inkludert sko og undertøy) til de norske, samt defileringsantrekk til European Games, EYOF (European Youth Olympic Festival) og Ungdoms-OL.

Bærekraftselementet var svært viktig

Craft ble grunnlagt i Sverige i 1977 og spesialiserer seg på klær og produkter innenfor idrett hvor ytelse og komfort er avgjørende for optimale prestasjoner.

Idrettspresident Berit Kjøll er svært fornøyd med den nye avtalen og trekker frem at New Wave Norway og Craft scorer spesielt høyt innenfor bærekraft.


– Bærekraftselementet har vært svært viktig element for oss i denne avtalen, og New Wave Group og Craft er ett av åtte selskap som får full score av totalt 170 selskaper i Sverige når det gjelder å forholde seg til Agenda 2030 og FNs globale bærekraftsmål, sier Kjøll.

Toppidrettssjef Tore Øvrebø sier det er en flott dag for norsk toppidrett.


– Vi er svært fornøyd med at vi har fått til en slik klesavtale med New Wave Norge og merkevaren Craft. Nå er vi trygge på at vi kan utstyre troppene med topp kvalitetsutstyr, og i tillegg har de en bærekraftsstrategi som er hånd i hanske med de ambisjonene som norsk idrett har. De er helt fremme på dette området, og det ønsker vi også å være. Så dette er flere ting som faller sammen på en positiv måte. En superdag, rett og slett, sier Øvrebø.

Ser frem tilutviklingen av klær

Tom Henriksen, daglig leder i New Wave Norway, sier at avtalen er spesielt lukrativ og vil bidra til å gjøre merkevaren Craft ytterligere kjent i Norge.


– Gjennom denne avtalen vil Norges beste idrettsutøvere bli profilert og sterkt synlige med Craft. Vi ser virkelig frem til å starte utviklingen av nye OL- og Paralympics-kolleksjoner i samarbeid med Olympiatoppen og eliten innenfor norsk toppidrett. Craft har som tradisjon å samarbeide med elite utøvere verden over innenfor alle idrettsgrener, for å utvikle nye materialer og tekniske løsninger for å kunne prestere på høyeste nivå, sier Henriksen.

Fra før har New Wave Norway og Craft avtale med Langrennslandslaget, Kombinertlandslaget og Norges Skiskytterforbund.

Tilbake
 

Strukturelle endringer i Madshus AS og Tendenzer AS

 
Høyesterett avviser anke: Rottefella vinner viktig patentsak
 
Øystein Bråta rykker opp som ny Administrerende direktør i Active Brands
 
Årets Sportsbransjeprofil - Pål Olimb
 
Årets Sponsorprofil - Team Aker Dæhlie