Carin Syrtén hos Sport 1 Kvitfjell, støtter beslutningen fra sentralt hold om å stenge umiddelbart. – Dette er nødvendig er riktig.
Bransjenytt

Carin Syrtén hos Sport 1 Kvitfjell, støtter beslutningen fra sentralt hold om å stenge umiddelbart. – Dette er nødvendig er riktig.

Bråstopp i fjellet

Sport 1 Kvitfjell har butikk i bakken på både vestsiden og østsiden i Kvitfjell. En prima plassering for en destinasjonsbutikk som har klart seg bra i et turbulent marked. Så kom bråstoppen!Norsk sportsbransjeforening besøkte Sport 1 Kvitfjell 5. mars, samtidig som World Cup-sirkuset var i ferd med å rigge seg til på østsiden av fjellet. Det var strålende sol, masse nysnø, og næringslivet gjorte klart til innrykk av idrettsutøvere, støtteapparat, tilskuere og hyttefolk.

Avdelingslederen for skiutleie og butikk for Sport 1 Kvitfjell, Carin Syrtén, håpet på en god avslutning på sesongen, for i tillegg til ekstra besøk under World Cupen skjer en stor del av omsetningen i Påsken og uken etter når mange svensker har ferie. En forventning selv om markedet er turbulent, prisene under press og trafikken avtagende.


– Vi ligger ca. 10 prosent under, sammenlignet med i fjor og det må vi si oss fornøyde med når vi sammenligner oss med resten av sportsbransjen. I butikken har det gått bra med ski, litt dårligere på småvarer, var status fra Syrtén 5. mars.


Denne vinteren har hun rigget opp for å satse sterkere på skiutleien i butikken på Østsiden, for frem til og med februar i år gikk utleie-biten opp 10 prosent.

Hva gjør vi nå?

Selv om Carin Syrtén har fulgt utviklingen og både råd og regler, kommer konsekvensene av coronavirus-spredningen som et sjokk.


– Vi fikk beskjed på torsdagen at alle måtte stenge på fredag. På fredag kom også permitteringsvarselet til alle ansatte.


Carin Syrtén ser at dette drastiske tiltaket er nødvendig, og synes beslutningen fra sentralt hold er riktig.


– På fredagen ble det vel mange baller i luften. Vi har en del utenlandske sesongarbeidere som vi måtte få sent hjem, mens det var mulig. Vi måtte sørge for å få utleid utstyr i retur, og vi vasket og gjorde klart for å forhåpentligvis kunne åpne igjen raskt.


Foreløpig er alle ansatte permittert frem til 27. mars. Carin Syrténs butikk holder normalt sett åpent så lenge heisene er i drift.

Per i dag har hun liten tro på at anlegget starter opp igjen før til neste sesong – men da er hun klar igjen.

Tilbake
 

Ny distributør av Trek i Norge, Foss sykler takker av

 
Alpinlandslaget har signert avtale med Nike
 
20 milliarder til å sikre handel
 
Konkurransetilsynet varsler om mulig inngrep
 
Bli en plogger!