#hverdagssterk. Foto: Polar.

#hverdagssterk. Foto: Polar.

Bli med på Styrkeuka 2020

Styrkeuka 2020 som gjennomføres denne uken, er en bred dugnad for å få oppmerksomhet om betydningen av styrketrening – og inspirere til enkel regelmessig trening. Norsk sportsbransjeforening er med på løftet som en del av aktivitetsalliansen.


Alle aktører som tilbyr tjenester, produkter eller annet relevant inviteres til å delta. Som leverandør eller aktør i sportsbransjen, kan du bidra med fokus på arbeidsplassen, eller gjennom #hverdagssterk i sosiale medier. Styrkeuka gjennomføres denne uken – uke 43.


Oppmerksomheten om styrketrening skal handle om helse og funksjon, og vise hvordan man kan utføre styrketrening på en enkel måte på ulike arenaer og synliggjøre tilbud rundt om i landet. Hvis du vil være med på dugnaden og lage eller legge ut innhold med emneknaggen #hverdagssterk, husk at det skal handle om helse og funksjon – ikke skjønnhet eller utseende.

Anbefaling fra Helsedirektoratet

Helsedirektoratet lanserte i 2014 oppdaterte anbefalinger på fysisk aktivitet for voksne og eldre. Det anbefales at øvelser som gir økt muskelstyrke til store muskelgrupper bør utføres to eller flere dager i uken. Treningen kan gjennomføres hjemme, utendørs, på treningssentret, på jobben, i den lokale foreningen eller i helse- og omsorgstjenesten.


Tall fra SSB viser at andelen voksne som sier at de har trent styrke siste året går i positiv retning, men få trener styrke regelmessig. I 2019 svarte 46 % av de voksne at de hadde trent styrke minst en gang sist år.


Initiativet kommer fra Helsedirektoratet i samarbeid med Aktivitetsalliansen, Virke Trening, Norsk Fysioterapeutforbund, Norsk manuellterapeutforening, Norsk Kiropraktorforening, Bedriftsidretten, Norges idrettshøgskole, Antidoping Norge, Diabetesforbundet, Norsk Osteoporoseforbund, Norsk revmatikerforbund, Exercise is Medicine i Norge, Exorlive og Akademiet for personlig trening.

Styrkeuka – uke 43

Initiativtagerne håper Styrkeuka blir en årlig oppmerksomhetsuke. Alle kan bidra med alt som gir oppmerksomhet om betydningen av helsefremmende styrketrening. Målet er å avmystifisere og senke terskelen for å komme i gang.

Se etter og bruk emneknaggen #hverdagssterk. Knaggen skal henges på helse og funksjon – ikke skjønnhet eller utseende.

Vi håper styrkeuka vil inspirere og overbevise om at enkel, ukentlig styrketrening er viktig for å fungere og ha god helse – det er aldri for sent å bli litt sterkere.

Trond i Norsk Sportbransjeforening tar utfordingen. #hverdagssterk
Tilbake
 

Kraftig vekst for sportskjedene i 2020

 
2020 ble det store staycation-året
 
Tema
"Jeg har vel egentlig ikke nådd høydepunktet enda"
 
Klart for Europas største sykkelfabrikk
 
Garmin med kraftig økning innen sport og friluftsliv