STOLT PRISVINNER: Bergans vinner prisen Årets sirkulære bedrift. FOTO: John Hobberstad / Bergans

STOLT PRISVINNER: Bergans vinner prisen Årets sirkulære bedrift. FOTO: John Hobberstad / Bergans

Bergans kåret til "Årets Sirkulære Bedrift 2022"

Under "Den store sirkulærkonferansen" tirsdag 7. juni, ble Bergans utropt som vinner, blant mange nominerte fra flere samfunnsområder. Konferansen arrangeres av Cnytt.no, Norsk Senter for Sirkulær Økonomi og Circular Norway, sammen med årets samarbeidspartner, Oslo Kommune ved Renovasjons- og gjenvinningsetaten.


Prisen "Årets sirkulære bedrift" deles ut under konferansen som handler om hvordan vi skal få fart på den sirkulære omstillingen i Norge. Prisen går til «den bedriften eller kommunen som har fått til gode og konkrete resultater innenfor omstilling til sirkulærøkonomi og som inspirerer andre med sine resultater».


– Å vinne en slik pris er virkelig en stor ære, og noe som gjør oss både ydmyke og stolte. Særlig når vi ser hvem de andre nominerte er. Bredden i nominasjonene og ikke minst kvaliteten på prosjektene de andre nominerte har, viser at det skjer veldig mye bra i Norge, sier CEO i Bergans, Jan Tore Jensen.


Formålet med prisen er det samme som med konferansen den deles ut på; å stimulere til økt innsats for omstilling til sirkulære økonomi i norsk næringsliv og norske kommuner. Juryen skal løfte frem en virksomhet som utmerker seg innenfor sirkulære forretningsmodeller og slik bidrar til å bevare råmaterialer lengre i kretsløpet, bidra til kutt i CO2-utslipp og redusere avfall.


Juryens begrunnelse: «En tydelig pioner»


Juryen trekker fram at Bergans har hatt innovasjon i sitt DNA siden oppstarten i 1908, men at bedriften samtidig er en del av tekstilbransjen som må omstille seg på flere måter. Juryen berømmer Bergans’ satsning på sirkulære forretningsmodeller, som reparasjon, innsamling av brukte produkter, bruktsalg, redesign og utleie av turklær og turutstyr.

Bergans’ sybilturné «Tour de Sy», samt kolleksjonen som er laget av mer bærekraftig Spinnova-materiale som også kan resirkuleres; «The Collection of Tomorrow», trekkes også fram som gode eksempler. Juryen bemerker også at Bergans engasjerer seg i samfunnsdebatten.


I juryens begrunnelse står det:
«Bergans skal ha heder for målene og ambisjonene de har satt seg. Prisen er en honnør til en bedrift som er en tydelig pioner innenfor sin bransje. Vi håper den er et signal til tekstilbransjen om at det er mange muligheter til å omstille seg til en mer bærekraftig og sirkulær økonomi». 

Juryforman Ola Elvestuen sier at Bergans får prisen fordi de er helt i front på de vanskeligste områdene i tekstilbransjen.

– Bergans gjør dette på eget initiativ som bør være et veldig godt eksempel og til stor inspirasjon for andre bedrifter, sier Elvestuen.

Også CEO i Bergans, Jan Tore Jensen, håper prisen kan inspirere andre handelsaktører. 

– Det at vi som handelsaktør får denne prisen viser at nettopp handelen spiller en viktig rolle i den nye sirkulære økonomien. Takk til juryen for å løfte fram nettopp handelens styrke i denne sammenheng; ved at vi både kan påvirke positivt bakover i verdikjeden vår, og samtidig legge til rette for at forbrukerne kan ta mer bærekraftige og sirkulære valg i hverdagen sin. Vi håper og tror at prisen vil gi inspirasjon til våre kolleger i handelen som ønsker å sette i gang med sirkulære forretningsmodeller, sier Jan Tore Jensen.

 

Tilbake
 

Nike sliter med for mye ukurrante lagervarer

 
Kina rapporterer om avtagende global etterspørsel
 
Dale of Norway er ikke konkurs
 
Bærekraft som konkurransefortrinn
 
Kick off for høstens Intersport 4T Tour