Medlemsutviklingen er positiv for norsk idrett. Foto: Eirik Førde / Idrettsforbundet

Medlemsutviklingen er positiv for norsk idrett. Foto: Eirik Førde / Idrettsforbundet

Ber EU iverksette tiltak for å fremme idrettsaktiviteter

FESI, the Federation of the European Sporting Goods Industry, støtter Europaparlamentets medlem, Tomasz Frankowski – han har evaluert EUs sportspolitikk og mener de europeiske institusjonenes rolle i sportspolitikken må styrkes.


Spesielt etterlyser FESI økte investeringer i utviklingen av bærekraftige og trygge infrastrukturer for å oppmuntre til fysisk aktivitet for alle. FESI retter spesielt oppmerksomheten på at mange jenter dropper ut av sportsaktiviteter i tenårene, og ber også EU-kommisjonen og medlemslandene om å utvikle felles europeiske standarder for å sikre at alle trenere har de nødvendige ferdighetene til å trene barn og unge.


"Vi er svært fornøyd med vedtaket av denne rapporten som Mr. Frankowski har gjort en fantastisk jobb for!", sier Jérôme Pero, FESI generalsekretær. –. I dag er det fortsatt tusenvis av jenter som ikke trener sport fordi de ikke har tilgang til infrastrukturer der de kan føle seg trygge. Mer investering er nødvendig for å utvikle nye fasiliteter og utstyre de eksisterende, for eksempel ved å installere belysning på sykkelstier eller sikre at treningssentre er utstyrt med separate garderober", la han til.

 

Rapporten viser at sport har en unik kraft til å fremme positiv endring og overføre verdier over landegrensene. Og sportstrenere spiller en viktig rolle i å inspirere barn og lære dem de ulike fordelene med sport.

Trenernes rolle er svært viktig i å forhindre det faktum at mange jenter dropper ut av sport i tenårene. Trenere mangler imidlertid ofte den formelle opplæringen som løfter ulike barns engasjement. FESI oppfordrer derfor EU-kommisjonen og medlemsstatene til å utvikle felles standarder på europeisk nivå for å sikre at alle trenere har de nødvendige ferdighetene og opplæringen til å veilede barn og unge.

 

FESI ser nå frem til EU-kommisjonens og medlemsstatenes reaksjon på denne rapporten og håper at Rapporteurs anbefalinger vil bli tatt i betraktning og på alvor.

 

FESI tror EU vil kunne ta et større grep om saken under presidentskapet til Emmanuel Macron, som skal lede den i løpet av første halvår 2022. Den franske presidenten kunngjorde nylig en plan om å sette opp eller renovere 5000 lokale idrettsarenaer de neste tre årene, støttet av lån på 200 millioner euro. Dette sa han i en tale like før han deltok i en fotballkamp for å samle inn penger til en veldedighetsorganisasjon.

Tilbake
 

Den eneste konstanten er endring

 
Meget god vinter ga økte salgstall for sportskjedene
 
Påmeldinger til Sportsbransjedagen 2023 er åpnet!
 
Sveriges tidligere smøresjef til Rossignol
 
Ny konsernsjef på plass