Medlemsutviklingen er positiv for norsk idrett. Foto: Eirik Førde / Idrettsforbundet

Medlemsutviklingen er positiv for norsk idrett. Foto: Eirik Førde / Idrettsforbundet

Ber EU iverksette tiltak for å fremme idrettsaktiviteter

FESI, the Federation of the European Sporting Goods Industry, støtter Europaparlamentets medlem, Tomasz Frankowski – han har evaluert EUs sportspolitikk og mener de europeiske institusjonenes rolle i sportspolitikken må styrkes.


Spesielt etterlyser FESI økte investeringer i utviklingen av bærekraftige og trygge infrastrukturer for å oppmuntre til fysisk aktivitet for alle. FESI retter spesielt oppmerksomheten på at mange jenter dropper ut av sportsaktiviteter i tenårene, og ber også EU-kommisjonen og medlemslandene om å utvikle felles europeiske standarder for å sikre at alle trenere har de nødvendige ferdighetene til å trene barn og unge.


"Vi er svært fornøyd med vedtaket av denne rapporten som Mr. Frankowski har gjort en fantastisk jobb for!", sier Jérôme Pero, FESI generalsekretær. –. I dag er det fortsatt tusenvis av jenter som ikke trener sport fordi de ikke har tilgang til infrastrukturer der de kan føle seg trygge. Mer investering er nødvendig for å utvikle nye fasiliteter og utstyre de eksisterende, for eksempel ved å installere belysning på sykkelstier eller sikre at treningssentre er utstyrt med separate garderober", la han til.

 

Rapporten viser at sport har en unik kraft til å fremme positiv endring og overføre verdier over landegrensene. Og sportstrenere spiller en viktig rolle i å inspirere barn og lære dem de ulike fordelene med sport.

Trenernes rolle er svært viktig i å forhindre det faktum at mange jenter dropper ut av sport i tenårene. Trenere mangler imidlertid ofte den formelle opplæringen som løfter ulike barns engasjement. FESI oppfordrer derfor EU-kommisjonen og medlemsstatene til å utvikle felles standarder på europeisk nivå for å sikre at alle trenere har de nødvendige ferdighetene og opplæringen til å veilede barn og unge.

 

FESI ser nå frem til EU-kommisjonens og medlemsstatenes reaksjon på denne rapporten og håper at Rapporteurs anbefalinger vil bli tatt i betraktning og på alvor.

 

FESI tror EU vil kunne ta et større grep om saken under presidentskapet til Emmanuel Macron, som skal lede den i løpet av første halvår 2022. Den franske presidenten kunngjorde nylig en plan om å sette opp eller renovere 5000 lokale idrettsarenaer de neste tre årene, støttet av lån på 200 millioner euro. Dette sa han i en tale like før han deltok i en fotballkamp for å samle inn penger til en veldedighetsorganisasjon.

Tilbake
 

Brav tjente 110 millioner kroner i fjor

 
Vellykket comeback for OutDoor by ISPO 2022
 
Henri-Lloyd blir en del av ODLO International AG
 
Bærekraft
Enighet om et felles kartleggingsverktøy
 
Rottefella med seier i patentsak