Walking TED. T.v. Anders Hall Grøterud, daglig leder i Aktivitetsalliansen. I midten, Trond Evald Hansen i norsk sportsbransjeforening i samtale med Lars Erik Mørk, gåbinar-leder og kommunikasjonssjef i Gjensidigestiftelsen.

Walking TED. T.v. Anders Hall Grøterud, daglig leder i Aktivitetsalliansen. I midten, Trond Evald Hansen i norsk sportsbransjeforening i samtale med Lars Erik Mørk, gåbinar-leder og kommunikasjonssjef i Gjensidigestiftelsen.

Feiret med gående konferanse

Aktivitetsalliansens 10-års dag ble feiret med et eget Gåbinar om fysisk aktivitet. Konferansen ble livestreamet, og gjennomført gående fra Sørenga til Aker brygge gjennom Oslo Sentrum. Norsk Sportsbransjeforening var naturligvis aktivt til stede.


Tirsdag 21. juni fylte Aktivitetsalliansen 10 år, og i den forbindelse arrangerte alliansen verdens første gående konferanse gjennom Oslo sentrum. 

NSBF er stolt medlem av alliansen

Norsk sportsbransjeforening har vært med i Aktivitetsalliansen siden oppstarten for 10 år siden. Dette tverrfaglige samarbeidet er ikke så direkte synlig for foreningens medlemmer, men det har gitt gevinster på mange områder.


Hvorfor er det viktig for Norsk Sportsbransjeforening å være en del av Aktivitetsalliansen?

– Den største konkurrenten til sportsbransjen er inaktivitet. I misjonen vår står det bl.a. at «… Norsk Sportsbransjeforening skal bidra til å fremme sport, friluft og aktiv fritid blant folk flest …» og at vi skal «… jobbe aktivt for å påvirke politikere, embetsverk, organisasjoner, media og andre …». I Aktivitetsalliansen jobber vi sammen med DNT, Skiforeningen, Roede, Virke trening og Syklistene. Alle organisasjonene er opptatt av folkehelse og at nordmenn må få forhold lagt til rette for økt fysisk aktivitet. Vår stemme blir mye sterkere når vi står samlet med det samme budskapet. Gjennom dette samarbeidet har vi fått til mye og stemmen vår blir hørt, sier Trond Evald Hansen, daglig leder i Norsk Sportsbransjeforening.


Har du noen eksempler på saker alliansen har fått eller bidratt til gjennomslag for?

– Aktivitet som medisin, en time fysisk aktivitet hver dag i skolen, viktigheten av styrketrening for alle aldersgrupper (særlig eldre), tilgang på utstyr til alle samfunnslag gjennom BUA og kommunale utstyrssentraler og mentale effekter av fysisk aktivitet er alle områder alliansen har satt fokus på.

Vi jobber sammen med og overfor Helsedirektoratet i mange sammenhenger. 9.mai lanserte Helsedirektoratet nye anbefalinger for fysisk aktivitet. Arbeidet har pågått i mange år, og Aktivitetsalliansen har vært bidragsyter og innspiller, forklarer Hansen.

Markerte jubileet

Aktivitetsalliansen ønsket å markere 10-års jubileet ved å ha en konferanse om folkehelse, og da ble det naturlig for Anders Hall Grøterud, daglig leder i Aktivtetsalliansen å legge til rette for en gående gjennomføring. 

Konferansen startet fra DNTs hus på Sørenga der representanter fra aktivitetsalliansens medlemmer, Helsedirektoratet og andre viktige aktører, samlet seg for å gå gjennom Karl Johan og Slottsplassen før konferansen endte opp på Aker brygge.

Underveis ble det gjennomført samtaler, innlegg og enkelte demonstrasjoner på hvordan man kan holde seg i fysisk aktivitet. 

Blant deltakerne og foredragsholderne var treningslegen Ole Petter Hjelle, Yngvar Andersen, kjent fra NRK-programmet PULS, og Dag Terje Solvang, generalsekretær i DNT.

Viktig å gi gode aktivitetsopplevelser

Innlegget fra Trond Evald Hansen handlet om hvor viktig det er at folk får gode aktivitetsopplevelser.


– Sportsutstyr tilpasset den enkeltes målsetning og forutsetning gir de beste aktivitetsopplevelsene. Vi er utstyrt med ulike kropper og føtter og akkurat derfor oppfordrer jeg folk til å besøke faghandelen for å skaffe seg sportsutstyr som passer for den enkelte.

Fagfolk finner man i sportsbutikkene, men på nettet kan man også lese seg godt opp på grundige og gode beskrivelser på hva som er unikt med de ulike produktene. Hovedpoenget med å velge riktig tilpasset utstyr er at det motiverer til å fortsette å drive med fysisk aktivitet.


Det ble holdt flere gode innlegg underveis fra representanter fra blant annet Helsedirektoratet, Roede, Syklistenes Landsforening og Skiforeningen.

Kunne følges direkte på Teams og Facebook

Konferansen ble streamet direkte av et kamerateam som fulgte konferansen gjennom byen. Dette gjorde det enkelt for alle som var med på gåturen å høre hva som blir sagt av de som blir intervjuet på øret via ørepropper. 

En annerledes dag på jobb

Selve konferansen ble ledet av Lars Erik Mørk, kommunikasjonssjef i Gjensidigestiftelsen, som sørget for en god flyt, interessante intervjuer og underholdning til konferansetoget.


Aktivitetsalliansen er et alliansesamarbeid som skaper positiv oppmerksomhet rundt folkehelse, og består av Gjensidigestiftelsen, Den Norske Turistforeningen, Virke Aktiv helse, Skiforeningen, Syklistenes landsforening, Norsk sportsbransjeforening og Roede. 


Tilbake
 

Nike sliter med for mye ukurrante lagervarer

 
Kina rapporterer om avtagende global etterspørsel
 
Dale of Norway er ikke konkurs
 
Bærekraft som konkurransefortrinn
 
Kick off for høstens Intersport 4T Tour