Fra venstre; Nataly Sevland Løkkeberg, salgs og markedsdirektør, Henning Skogstad, daglig leder i Skogstad sport as og Ann-Kristin Skogstad, daglig leder i Skogstad detalj as, holder tøylene i den familieeide bedriften Skogstad Sport as.
Bærekraft

Fra venstre; Nataly Sevland Løkkeberg, salgs og markedsdirektør, Henning Skogstad, daglig leder i Skogstad sport as og Ann-Kristin Skogstad, daglig leder i Skogstad detalj as, holder tøylene i den familieeide bedriften Skogstad Sport as.

- Arbeide med bærekraft blir vi aldri ferdige med.

Henning Skogstad, daglig leder i Skogstad Sport as, er stolt av alt selskapet har fått til så langt. Fortsatt vekst og all-time-high for andre året på rad krever økt innsats for å opprettholde fokuset på miljø og kvalitet i alle ledd. 


Henning Skogstad forteller hvordan den familieeide bedriften Skogstad Sport as, med hovedkontor i Innvik i Stryn, jobber med bærekraft.


Hva ser dere i Skogstad som de viktigste tiltakene for å drifte mer bærekraftig?

– Vi mener det er viktig å se på helheten, bærekraft handler ikke bare om å ta vare på miljøet, men like mye om bruken av naturressurser, og ikke minst mennesker og dyr sine rettigheter. At produkter ikke inneholder skadelige kjemikalier er i dag en selvfølge, det å kunne minimisere avtrykkene ved at produktene er sirkulære vil også være viktig.

 

Hva er den største utfordringen for dere som en produsent i vekst?

– Vi må være flinke til å opprettholde miljø og kvalitets fokus i alle ledd, selv om vi vokser raskt. Vi må være kreative med gode bærekraftige løsninger da produktene helst ikke skal koste mer.

 

Hva er de mest ressurskrevende tiltakene?

– Vi søker alltid etter de mest bærekraftige løsningene for fabrics, trims osv, det er en veldig vanskelig og uoversiktlig jungel av veldig gode, og ikke så gode løsninger som det tar tid å sortere.

Vi ser at mange har holdninger rundt bærekraft som en måte å tjene penger på i stedet for at det faktisk er viktig for dem. Vi mener det kreves endel holdningsendringer og genuin interesse for at bærekraft blir en selvfølge i alt man foretar seg. Om alle går i samme retning kommer vi i mål raskere.

 

Hva gjør Skogstad for å bidra til et mer bærekraftig forbruk?

– Vi setter høye krav til oss selv internt og til produsenter når det gjelder bruk av kjemikalier. Vi oppnådde til eksempel nulltoleranse tidlig på PFC problematikken selv om myndighetskravene fortsatt tillater noe innhold. Vi jobber mye for mennesker og dyr sine rettigheter og bruken av naturressurser. Livsløpet til produktene er viktig, de må være av god kvalitet som gir mindre bruk og kast og kan vare i generasjoner.

Vi er nysgjerrige og søker stadig etter nye og bedre løsninger på alt vi gjør både i produktene, emballasje og transport av varene. Vi er blant annet godt i gang med å erstatte egen bilpark med elbiler.

 

Hvor langt er dere kommet, sett i lys av egne ambisjoner?

– Vi har gjort veldig mye, men arbeidet for bærekraft blir vi aldri ferdig med. Vi kan alltid gjøre mer og vi vil fortsette med høyt fokus. Vi tar i bruk nye løsninger etter hvert som vi finner og/eller utvikler nye bedre løsninger selv.
Kontakt til Skogstad Sport AS

Tilbake
 

Scandinavian Outdoor Award to… ALFA

 
Gir merkevaren eierskap til annenhåndsmarked
 
Tema
En legende i sportsbransjen
 
En epoke er over!
 
Bærekraft
Bli med oss i samarbeide gjennom NF&TA!