Photokred; Gaustadbanen.no

Photokred; Gaustadbanen.no

Aclima og Selfmade reparerer ulltrøyer på toppen av Gaustatoppen

Går du med planer om å bestige Gaustatoppen med det aller nærmeste? I så fall kan lørdag 9. september være en god dag. Spesielt for den sy-glade. Denne dagen fylles nemlig DNT-hytta med noe så uvanlig som symaskiner. Ledsaget av metervis med ullstoff. Profesjonelle veiledere er også på plass. Enten du går med din egen ullkreasjon i magen eller bare ønsker å reparere din gamle yndlingstrøye – hele apparatet står til din disposisjon og jobber gratis.


Del-arrangør Audun Strand fra selskapet Selfmade, presiserer at forkunnskaper ikke er nødvendig i det hele tatt. -Enten du er erfaren eller nybegynner bak symaskinen, så er du velkommen til å sy. Og ullplagget du lager, blir ditt til odel og eie. Ved å lære grunnleggende syteknikker og få veiledning fra proffene, vil du raskt få oppleve mestringsfølelsen som kommer med å sy ditt helt eget ullplagg, sier han.


Medarrangør Ole Magnus Halvorsen fra ullspesialisten Aclima forteller at hovedformålet med arrangementet er å inspirere turfolket til gjenbruk. -Vi lever i en tid hvor begrepet bærekraftig utvikling er på alles lepper. Samtidig er det et sørgelig faktum at vi nordmenn ligger helt i verdenstoppen på forbruk. Sagt på en annen måte, vi er dårligst i verden på sirkulærøkonomi. Selv om vi som selskap lever av å selge produkter, er vi tilsvarende opptatt av at produktene våre skal ha så lang levetid som overhodet mulig, sier en engasjert Ole Magnus Halvorsen.


Aclima har de siste årene jobbet systematisk med overskuddsmaterialer fra egen produksjon. Tilnærmingen har bl.a. resultert i kolleksjonen «ReBorn», hvor hvert eneste plagg er resirkulert av såkalt resteull – ull som blir til overs etter tilskjæringen på Aclima fabrikken. -ReBorn-ulla er en konsekvens av målrettede og bærekraftige produksjonsprosesser. Det er bare et tidsspørsmål før vi tar inn ReBorn-ull på rull i utvalgte Selfmade butikker, supplerer Audun Strand.

Tilbake
 

VAUDE introduserer Aqua Back Recycle: Miljøvennlige vanntette sykkelvesker for eventyrere

 
Sykkelmekanikerutdanning fra
høsten 2024
 
Alfa Sko på flyttefot
 
Sportskjedene etter pandemien
 
Sportienda - trygt kjøp og salg av brukte sykler