13 ÅR I GRESVIG: Dag Arild Johansen, som han egentlig heter, har 13 års fartstid i Gresvig-systemet i ulike roller. Her fra da G-MAX åpnet sitt nye varehus på Slemmestad i Bærum. FOTO: MORTEN DAHL

13 ÅR I GRESVIG: Dag Arild Johansen, som han egentlig heter, har 13 års fartstid i Gresvig-systemet i ulike roller. Her fra da G-MAX åpnet sitt nye varehus på Slemmestad i Bærum. FOTO: MORTEN DAHL

«Kongens tjener» sier takk for seg etter 26 år i bransjen

- Min karriere og resultatene jeg har oppnådd, er skapt i samarbeide med dyktige kollegaer, sier Dag Johansen. 1. januar sluttet han i Gresvig etter 13 år, og hele 26 år i bransjen totalt sett. Han ser ikke bort i fra at han kommer tilbake i bransjen etter et lite hvileskjær.

JOBBEN SOM HOBBY: For 54-årige Dag Johansen, som er bosatt i Sandvika, har jobben også vært hobby. FOTO: MORTEN DAHL
JOBBEN SOM HOBBY: For 54-årige Dag Johansen, som er bosatt i Sandvika, har jobben også vært hobby. FOTO: MORTEN DAHL

Han bodde de første 10 årene på Oslos østkant – nærmere bestemt på Bøler og Østensjø. Men senere ble det Bærum for 54-åringen som 31. desember forlot Gresvig-lokalene på Helsfyr i Oslo for siste gang.

De fleste i bransjen kjenner Dag Johansen som en jovial og smilende, men hardtarbeidende mann. 13 år i Gresvig har det blitt – i flere ulike roller, nå sist som Retaildirektør for G-Sport og G-MAX. Dette er bare en av sju ulike stillinger han har hatt i Gresvig-systemet.


Kongens tjener i fem år

Dag Johansens karriere strekker seg lengre tilbake enn 26 år. Allerede i 1977 begynte han som deltidsselger i Bærum Sport, som var tilknyttet Intersport-kjeden. Her lærte han det meste om grunnleggende butikkdrift med fokus på velfylte hyller, stativer og sjokkselgere.

- Men først og fremst var det fokus på kunden, sier Johansen, som etter drøye to år forlot bransjen til fordel for Kong Olav. Ja, du leste riktig. Etter endt førstegangstjeneste søkte en ung Dag Johansen på stillingen som lakei ved slottet. Han ble Kong Olavs personlige tjener.

- Vi var åtte lakeier/tjenere, og jeg var yngst. Vi hadde først og fremst Slottet som arbeidssted, men i tillegg fulgte vi med Kongen der han reiste og bodde; Kongsgården på Bygdøy og Kongeskipet om sommeren, Kongsseteren i Holmenkollen for jul- og nyttårsfeiring pluss en rekke andre steder, erindrer Johansen.

- Hvordan vil du karakterisere Kong Olav som person og konge?

- Han var en meget sympatisk konge på alle mulige måter. Han var folkets konge med sunne og gode verdier. Samtidig var han stram og tydelig – en mann med stor respekt.

- Er du en monarkist?

-J a, jeg er vel det, men ikke noen fanatiker. Jeg har vel sett at det ikke finnes så mange andre bedre alternativer til kongedømme. Jobben for Kong Olav var med på å skape den jeg er i dag, og jeg trivdes for jeg ble jo der i hele fem år, noe som var mye lengre enn det jeg hadde planlagt, smiler Johansen. At det var her han også møtte sin nåværende kone, som jobbet som kokk for Kong Olav, kan også ha vært en medvirkende årsak til at han ble så mye som fem år i stillingen.

 

Les mer i nyeste utgave av SPORT – nr 1 – som er ute i disse dager.

Tilbake
 

Mange nye stillingsannonser på Sportsbransjen.no

 
PORTRETTET - Moniker Sport med all time high
 
ASICS donerer 100.000 kroner til Aktivitetsalliansen
 
Cruit AS rekrutteringsbyrå, partner til Norsk Sportsbransjeforening
 
PORTRETTET – Chrisco Sport AS vokser