Altor-topp og styrelder i XXL Hugo Maurstad
Nyheter

Altor-topp og styrelder i XXL Hugo Maurstad

XXLs status om påvirkningen COVID-19

XXL har i dag gått ut med status for bedriften, og planene for ulike utfordringer knyttet til COVID-19-situasjonen. Først og fremst er de opptatt av å ta vare på alle ansatte, og så langt har de ikke registrert noen utbrudd.


Selskapet varsler at de har strammet inn hygienerutinene og at de til enhver tid følger retningslinjene knyttet til COVID-19, som er gitt av Folkehelseinstituttet og regjeringen, og XXL lover å gi god informasjon til alle ansatte, kunder og forretningspartnere fremover.

Stenger i utlandet

Mars 2020 besluttet østerrikske myndigheter, med virkning fra 16 mars 2020, å midlertidig stenge alle butikker bortsett fra matbutikker, apotek og enkelte andre viktige forsyningsfunksjoner i landet, som et sikkerhetstiltak for å begrense smitte av COVID-19.

Dermed stengte også de fem XXL-butikkene i Østerrike fra mandag 16. XXL følger situasjonen nøye og har iverksatt flere tiltak for å redusere kostnadene i denne perioden.

 

XXL vurderer å midlertidig stenge de tre utsalgsstedene i Sverige og iverksette flere tiltak for å redusere kostnadene. Disse utsalgsstedbutikkene ligger nær grensen til Norge og er sterkt avhengige av kunder som reiser fra Norge. I tråd med myndighetenes retningslinjer, ønsker ikke XXL å bidra til trafikk over grensen.

 

Frem til de siste par handelsdagene hadde XXL positiv like-for-like inntektsvekst i alle hovedmarkeder. Men som en konsekvens av blant annet forkortede åpningstider i mange kjøpesentre og restriksjoner knyttet til COVID-19, har salget gått ned til tosifret negativ like-for-like vekst, de siste par dagene. Men noe av dette utjevnes av sterk vekst fra netthandelen.

 

XXL følger situasjonen nøye og vil vurdere alternative tiltak når det er nødvendig.

1. kvartal

I løpet av første kvartal 2020 har XXL solgt en betydelig del av lagerbeholdningen med betydelige lavere marginer, hovedsakelig vinterprodukter.

Dette, i kombinasjon med vesentlig lavere innkjøp, har redusert lagerbeholdningen ned til 2,4 milliarder kroner og forbedret likviditetsreservene som endte på 0,8 milliarder kroner innen utgangen av februar 2020. Netto rentebærende gjeld endte på 1,3 milliarder kroner.

Tilbake
 

OutDoor by ISPO 2020 er avlyst

 
Februar ble en sterk måned for sportsbutikkene
 
Bransjenytt
Bra trykk på årets On Snow
 
XXL har sendt permitteringsvarsel til ca 1000 ansatte i Norge
 
Ålesund skal bli sykkelby