Foto: Myrkdalen Fjellandsby

Foto: Myrkdalen Fjellandsby

Velkommen til vinterferie uten smitteverntiltak!

Alpinanleggene og fjelldestinasjonene i Norge kan endelig ønske velkommen ut igjen!


– Vi har gledet oss sånn til restriksjonene skulle bli borte, og nå kan vi endelig ta imot gjestene våre på vanlig måte! Det er snart 2 år siden vi sist kunne ønske velkommen uten smitteverntiltak. Dette har vi og alle våre medlemmer sett frem til. Når vi i tillegg nå har fått snø over store deler av landet ligger forholdene godt til rette for en god gammeldags, etterlengtet skiferie med alt det innebærer, sier Camilla Sylling Clausen, generalsekretær for det temabaserte landsdelsselskapet Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner.

Det har vært en spesiell vintersesong for skidestinasjonene. Vekslende og til dels krevende vær med lite snø og varme temperaturer har gjort det utfordrende for mange å drive alpinanlegg. Til tross for utfordringene, han de fleste kunnet tilby gode forhold takket være snøproduksjon og en enorm stå-på vilje. Nå fortjener og alle skiglade gjester noen bekymringsfrie vinterferieuker med gode snøforhold, og fri fra smittevern. Vi gleder oss sånn til å se fulle skiheiser igjen!

Stor pågang i vinterferieukene

De store destinasjonene til fjells melder om gode bookingtall og stor pågang i vinterferieukene, fra inn- og utland. Folk vil ut på ski og kose seg, og i år strømmer også utlendingene tilbake på vinterferie i Norge. 

En fersk undersøkelse som Respons analyse har gjennomført for forsikringsselskapet Fremtind, viser at de aller fleste nordmenn velger Norge denne vinterferien. Kun 15 prosent, tilsvarende 630 000 nordmenn, oppgir at de skal utenlands. Det er jo ikke alle som kan ta vinterferie eller som har tenkt seg til fjells, men trafikken til ulike vintertilbud vil øke.


Vi er inne i den tredje vinteren med stadig skiftende smittevernstiltak, endringer i restriksjoner og råd, så nå setter vi ekstra stor pris på å ønske velkommen ut i det fri - bokstavelig talt, smiler Sylling Clausen. Og ja, nå kan du også danse på skikkelig afterski igjen!Viktig oppfordring til alle skientusiaster! 

Vær forsiktig om du skal ferdes utenfor merkede og preparerte løyper, heisbasert off-piste. Det har kommet store snøfall flere steder, tung snø, skiftende vær og varierende skredfare kan by på utfordringer og skumle situasjoner.

Sett deg alltid inn i de lokale skredforholdene og forutsetningene for å ferdes i bratt terreng.

Kjør alltid med skredutstyr og lær deg å bruke det. Så er det bare å kose seg og nyte fine skidager, avslutter Camilla Sylling Clausen som selv straks er på vei ut på ski.


Mer om forholdene ute i anleggene kan du også finne på fnugg.no – en reklamefri digital informasjonstjeneste drevet av alpinanleggene i Norge med over 130 anlegg å finne på kartet.

 

 

Tilbake
 

Devold vokser med sikkerhetsklær

 
Sportsbransjedagen 2024
Utvidet Early Bird – påmelding til fredag 7.juni!
 
Henry Lloyd og Odlo med ny butikk i Bogstadveien
 
I møtet med eldrebølgen må sportsbransjen tenke nytt for å finne arbeidskraft i fremtiden
 
Krevende start på året for sportskjedene