Salomon og Atomic lanserer ny flyttbar langrennsbinding

Flyttbare langrennsbindinger har eksistert på markedet i flere år, men nå lanserer Atomic og Salomon en ny flyttbar binding. Prolink Shift-In kommer til både klassisk og skøyting og bindingen kan flyttes mens man har skiene på. 


Med en hånd og et enkelt grep kan du justere bindingen når du måtte ønske.

For klassisk fungerer bindingen slik at når den stilles i posisjon “0” får du best mulig balanse mellom feste og glid. Dersom du ønsker å forbedre feste vrir du til høyre, da vil bindingen flyttes forover. For å få bedre glid vrir du til venstre så vil bindingen automatisk flyttes bakover.

Den åpenbare fordelen ved å skøyte med Shift-in bindingen i “0” posisjon, er at det gir best balanse mellom ski og binding. Flytter du bindingen fremover får du bedre kantgrep i fronten av skien. Dersom det er løsere forhold er det anbefalt å flytte bindingen bakover. Når bindingen flyttes bakover, blir skien lettere å akselerere.

Limes på

Shift-In bindingen limes til skien med en egen plate. På bindingen er det seks ulike posisjoner. For å skifte posisjon er det bare å vri en halv omdreining, hver omdreining er på 0,75 cm.

Leverandørene lover at bindingen er svært enkel å montere på platen og ingen spesielle verktøy er nødvendig for monteringen.

Levers som pakke

Salomon og Atomic har utviklet spesifikke ski/binding pakker med forskjellige skøyte, klassiske, og felleski. Bindingen vil kun bli solgt med utvalgte Atomic og Salomon klassisk, skøyte eller felleski og vil bli tilgjengelig for salg i utvalgte norske sportsbutikker i januar 2021.

Tilbake
 

Vietnam tar større kontroll over egen fottøyindustri

 
Tema
Erik Hegbom tar suksessen med Kari Traa til nye høyder
 
Nike lanserer eget bruktmarked-program
 
Skibanken senker barrierene i skiidretten
 
Relativt godt regnskapsår for svenske Stadium