Torstein Myklebostad, adm.dir i Rottefella

Torstein Myklebostad, adm.dir i Rottefella

Rottefella med seier i patentsak

Oslo tingrett har gitt Rottefella og Madshus medhold i patentsaken mot Amer/Salomon/Atomic. – En viktig seier for alle innovasjonsdrevne virksomheter, sier Torstein Myklebostad, adm.dir i Rottefella.


Rettssaken i Oslo tingrett omhandlet patentrettigheter for flyttbare bindinger til langrennsski og en løsning for enkel tilpasning og montering av bindinger på skien. Rottefella selger produktet MOVE som bruker denne teknologien, og som har vært unik i markedet. 

I tingretten fikk Rottefella og Madshus medhold i sitt syn om at det var gjort inngrep på både Rottefella og Madshus sine patenter. Rottefella ble også tilkjent 25 millioner kroner i erstatning.


– Å utvikle nye og unike produkter er med å øke interessen og gleden ved å drive sports- og fritidsaktiviteter, for alle typer utøvere. Slik innovasjon er viktig både for kunder og forhandlere, og er et kjennetegn på et marked med sunn konkurranse. Samtidig krever innovasjon store investeringer over tid. Derfor er det helt nødvendig for innovasjonsdrevne virksomheter som Rottefella å beskytte sine oppfinnelser. Vi er veldig tilfredse med utfallet av dommen og anser det som en viktig seier for alle innovasjonsdrevne virksomheter, sier Torstein Myklebostad, administrerende direktør i Rottefella.

«Med forsett»

Retten mener at utviklingen av Shift-In var et svar på Rottefellas lansering av Move-bindingen. På bakgrunn av dette forbys tilvirkning, markedsføring og omsetning av Shift-In-bindingen i Norge.

Retten finner «grunn til å påpeke at retten mener at Amer har begått patentinngrepet med forsett».

Amer pålegges å tilbakekalle Shift-In-bindinger som er kommet i handelen. Bindingen har vært solgt i butikkene for 1400 kroner.

Tilbake
 

Freddy Sobin blir ny sjef i XXL

 
Scandinavian Outdoor Award går til en 11-åring - genser fra Woolpower!
 
Donerte inntektene fra auksjonen til POW!
 
Nordmenn gravde dypt i lommeboka forrige uke
 
Suksess med bruktsalg på Black Friday