Equip, "Net Zero" innen 2030

Merkevarene Rab og Lowe Alpine som er eid av Equip Outdoor Technologies Ltd, forplikter seg til å oppnå "Net Zero" innen 2030. Det første målet er nådd, i november 2020 ble Equip sertifisert som et klimanøytralt .


Som en del av Equips langsiktige bærekraftstrategi har de britiske sportsmerkevarene Rab og Lowe Alpine forpliktet seg til å oppnå Net Zero innen 2030.

Equip har klart å bli "Climate Neutral Company" i november 2020, sertifisert av den uavhengige prosjektutvikleren og klimaløsningsleverandøren South Pole, som også vil følge Equip videre på veien til å bli Net Zero.


– Helt fra starten har våre merkevarer blitt drevet av ett formål; å hente frem klatreren, fjellklatreren i oss alle og å inspirere våre kunder til å nyte naturen så mye som mulig. Dette er også det som driver oss til å bevare og beskytte naturen for fremtidige generasjoner, sier Matt Gowar Equip's CEO.

Å forplikte seg til Net Zero innen 2030 er det riktige å gjøre for oss som aktive fjellfolk, for vår virksomhet og for våre interessenter. Vi vil iverksette umiddelbare tiltak, slik at merkevarene og selskapet kan vokse på en måte som samtidig beskytter omgivelsene vi lever av, sier han.

'Climate Neutral' og 'Net Zero'

«Climate Neutral» innebærer å redusere utslippene og balansere eventuelle gjenværende utslipp gjennom klimakvoteregnskap. Kvoter setter en markedspris på CO₂-utslipp og dette kan avregnes mot å reduseres prosjekter som reduserer eller fjerner utslipp, som å utvide fornybar energi eller bevare vitale skoger og karbonsluk.


Å oppnå "Net Zero" (en definisjon av IPCC – Intergovernmental Panel on Climate Change) betyr at Equip ikke skal slippe ut mer klimagasser i atmosfæren enn det nøytraliserer med faktisk karbonfjerning (ikke gjennom klimakvoter).

Tilbake
 
Bransjenytt

Rekordsterkt kvartal for sportskjedene

 
Norges Skiskytterforbund signerer med Craft
 
Tema
"For en reise det har vært, og for et tempo vi har kjørt"
 
Bransjenytt
Mammut har fått nye eiere
 
Craft Sportswear overtar etter Dæhlie Sportswear