Nike stenger ned fabrikker i Vietnam

Store produsenter som Nike og andre selskaper som produserer både sko og tekstil, forventes å bli rammet betydelig av vietnamesiske myndigheters beslutning om å forlenge sine strenge Covid-19-restriksjoner i Ho Chi Minh-regionen til slutten av måneden.


Planen var å lette på de pålagte restriksjonene 15. september, men tiltakene som er truffet så langt har ikke gitt den nødvendige effekten for å kontrollere spredningen av Delta-varianten.

Flere podusenter rammes

Om lag 80 prosent av skofabrikkene i regionen har vært stengt i nesten to måneder, mens noen andre har fått lov til å være i drift mot at arbeiderne forblir i karantene, inne i fabrikken, ifølge lokale rapporter. Det fortelles om lignende historie i klesindustrien.

Lavere til 0 vekst

Det amerikanske meglerfirmaet i BTIG, anslår nå en lav ensifret økning eller til og med flatt salg for Nike i inneværende regnskapsår, som slutter neste mai. Dette er en justering fra prognosen lav tosifret vekst, fordi selskapet får 51 prosent av fottøyet og 30 prosent av klærne fra Vietnam.

De fleste produktene som er laget i Vietnam til jul og nyttår, har allerede nådd destinasjonen eller er på vannet. Men den nåværende stoppen i produksjonen vil ramme Nike og enkelte andre selskaper hardt, selv om forhandlere og forbrukere ikke vil berøres av forsinkelsene før til neste vår.

Ifølge BTIG kan det ta mellom fem og seks måneder før fabrikkene går tilbake til normale driftsnivåer etter at de er gjenåpnet.


Yue Yuen, verdens største ODM/OEM av merkevarer innen sport- og vanlige sko for internasjonale merker som adidas, Asics, Converse, New Balance, Nike, Puma, Reebok, Salomon og Timberland, har forsøkt å flytte noe av produksjonen fra Vietnam til andre steder.


Yue Yuen, som produserer 45 prosent av fottøyet i Vietnam, rapporterte i august et årlig fall i inntektene på 18 prosent på grunn av forsinkelser fra industrien.

 

Tilbake
 

Scandinavian Outdoor Award to… ALFA

 
Gir merkevaren eierskap til annenhåndsmarked
 
Tema
En legende i sportsbransjen
 
En epoke er over!
 
Bærekraft
Bli med oss i samarbeide gjennom NF&TA!