Investerer for fremtiden

Åre Skidfabrik utvidet nylig produksjonsområdet sitt med 50 prosent. I denne største investeringen i løpet av deres 40-årige historie, ligger også innkjøpet av to nye maskiner som skal gi enda høyere kvalitet på skiene.


Skifabrikken har også investert i en energieffektiviseringsløsning, en resirkulering av overflødig varme fra maskinene. Ifølge selskapet gjør dette Åre Skidfabrik til en av de mest moderne skifabrikkene i verden.

Åre Skidfabrik har alltid drevet sin virksomhet på 100 prosent fornybar energi fra lokale vannkraftverk, men i forbindelse med utvidelsen av anleggene har det erstattet et gammelt varmesystem med et nytt som resirkulerer overflødig varme som frigjøres under produksjonsprosessen gjennom et spesielt ventilasjonssystem. I tillegg har selskapet boret 1000 meter energihull for en ny vannbasert geotermisk oppvarmingsløsning. I kombinasjon muliggjør disse to systemene en energireduksjon på 70 prosent per kvadratmeter.


– Ser man på Åre Skidfabrik i sin helhet, så tror jeg ikke du kan lage ski på en mer bærekraftig måte enn vi gjør i dag, sier Carl Geijer, administrerende direktør og medeier.


I tillegg til sitt eget Extrem Skis-merke produserer Åre Skidfabrik ski til tre norske merker, SGN Skis, Stereo Ski og Moonlight Mountain Gear, i tillegg til ski for det amerikanske skimerke, Rocky Mountain Underground.

 

Tilbake
 

Organisert trening for barn og ungdom gjenopptas

 
9 av 10 barn og unge går på tur
 
XXL får ny sjef i Norge
 
Salomon og Atomic lanserer ny flyttbar langrennsbinding
 
Fremgang på resirkulerte materialer