Ingvild Aas Veidahl, salgsdirektør i Dale of Norway.
Tema

Ingvild Aas Veidahl, salgsdirektør i Dale of Norway.

Ingvild Aas Veidahl har store ambisjoner for Dale of Norway.

«Vi skal være en betydelig aktør med selektiv distribusjon og den beste i bransjen på å levere rett vare til rett tid.»

Kombinasjonen av erfaringer fra toppidrettskarriere og hennes brennende engasjement og positive energi, er salgsdirektørens superkrefter i videre utvikling og forvaltning av merkevaren.


Navn: Ingvild Aas Veidahl

Alder: 40 år

Stilling: Salgsdirektør Dale of Norway

 

Hvorfor valgte du en karriere i sportsbransjen?

Min vei inn i Sportsbransjen kom via min karriere som skiløper. I forbindelse med dette ble jeg godt kjent med Swix smøreservice med Bjørnar Myhren i spissen. Jeg begynte å jobbe litt for Swix på Skarverennet og andre arrangementer. Da jeg la opp i 2007, ble det fort klart for meg at jeg trengte nye mål å jobbe mot i det daglige og da var salg i en bransje som er en del av min identitet en ypperlig karrierevei videre.

Salg kan på endel områder sammenlignes med prosessene du er gjennom som idrettsutøver hvor året er delt inn i ulike faser, med innsalget som konkurranseperioden. Sportsbransjen er preget av herlig engasjement og dedikerte ansatte, samtidig som bransjen nå går gjennom en moderniserings – og digitaliseringsreise som er helt avgjørende for å møte kundenes behov.

 

Hva er høydepunktet i karrieren din, så langt?

Høydepunktet i min karriere ligger heldigvis foran meg sammen med hele Dale of Norway teamet. Å få være med å videreutvikle og forvalte merkevaren Dale of Norway er i seg selv et høydepunkt for meg.

 

Hvor er du og ev din bedrift om fem år?

Om 5 år er Dale of Norway fortsatt den mest bærekraftige ull-leverandøren i Norge. Kundene velger bevisst produkter fra Dale of Norway fordi vi bruker lokalt vannfall som forsyner oss med strøm på fabrikken i Dale, vi bruker stor andel norsk ull med sauer som beiter i nærheten av produksjonslokalene, vi blir assosiert med norsk produksjon, vi velger de mest bærekraftige fraktalternativene og har 100 % kontroll på verdikjeden. Vi skal være en betydelig aktør i norsk sportsbransje med selektiv distribusjon og den beste i bransjen på å levere rett vare til rett tid. Om 5 år er Dale of Norway den fremste ambassadøren for slow fashion i Norge.


Hva gjør du aller helst for å holde deg i form?

Det jeg liker aller best er å gå på ski om vinteren. Det gir ikke bare god trening, men livskvalitet på høyt nivå. Ellers prioriterer jeg en skikkelig styrkeøkt i uka, samt stiløping i Lillomarka i Oslo hvor det er et eldorado av muligheter. Ser store fordeler med hverdagsaktivitet; elsykkel til jobb, gå trapp i stedet for heis, gående tlf møter, tur i skogen med barna. Rett og slett finne muligheter til å bevege seg med jevne mellomrom. Jeg er bekymret for at hverdagsaktiviteten i dagens samfunn er altfor lav, det dreier seg ikke i hovedsak om mangel på trening, men at vi i løpet av en dag blir sittende altfor mye i ro. 


Når handlet du sist i en sportsbutikk, og hva kjøpte du?

Da handlet jeg badminton sett hos Intersport Oppdal, en av de flotteste butikkene i landet, med utrolig dyktig betjening og godt utvalg for mange aktiviteter. Tidligere i vår kjøpte jeg elsykkel hos Bike Fixx på Lysaker. Sammen med ski kjøpt hos Bull Ski & Kajakk er dette det kjøpet som har gitt meg aller størst hverdagsglede.

 

 

Tilbake
 

Nike stenger ned fabrikker i Vietnam

 
Det globale salget av sportsutstyr økte med 11 % i pandemiåret
 
Aclima og REV Ocean i samarbeid
 
16. september kan du tenne bål igjen
 
Distribusjon, salg og prising - regelendringer på vei