Bergans vil ha årstidene på UNESCOs verdensarvliste

Årstidene har endret seg merkbart, og det berører og bekymrer sportsbransjen og de fleste sports- og friluftsinteresserte. Under årets sportsmesse ISPO i München startet Bergans en underskriftskampanje for å bevare våren, sommeren, høsten og vinteren for menneskeheten. Med kampanjen «Save the Seasons» vil de sette våre fire årstider på UNESCOs verdensarvliste.


For å dra i gang denne spesielle kampanjen har Bergans produsert en ganske opprørende video. Denne ble lansert på Bergans stand på ISPO.

Her ser vi Jan Tore Jensen, administrerende direktør i Bergans på skitur i fjellet. Stemningen er dyster, og i bakgrunnen hører vi Vivaldis fiolinkonsert, de fire årstider. Det er det det handler om: våre fire sesonger. Vår, sommer, høst og vinter bør erklæres som et UNESCOs verdensarvliste, krever Bergans.

Brev til regjeringen

Den norske friluftsentusiasten Bergans samler underskrifter blant annet på stand for å oppnå dette. Mer enn 1000 mennesker signerte i løpet av de to første dagene av ISPO München for "Save the Seasons"  og de tror på mange flere i de kommende ukene. Neste steg i kampanjen deres er å skrive til regjeringen. Kun gjennom oppmerksomhet fra regjeringen mener de noe så abstrakt som årstidene kan erklæres som en verdensarv.

Hittil er 213 naturområder på UNESCOs verdensarvliste,  et er for eksempel kystområder, fuglereservater, nasjonalparker og skoger. "Save the Seasons" er ikke den eneste klima- og miljøvernkampanjen på ISPO München. Frikjører-legenden Jeremy Jones presenterte også sitt  EU-initiativ "Beskytt våre vintre", bedre kjent som POW «protect our winters».

Tilbake
 

OutDoor by ISPO 2020 er avlyst

 
Februar ble en sterk måned for sportsbutikkene
 
Bransjenytt
Bra trykk på årets On Snow
 
XXL har sendt permitteringsvarsel til ca 1000 ansatte i Norge
 
Ålesund skal bli sykkelby