Foto: Thomas Bjørnstad

Foto: Thomas Bjørnstad

Anton Sport satser med Tour de Ski-vinner

Årets Tour de Ski-vinner, Harald Østberg Amundsen, har gått sammen med sin personlige sponsor Anton Sport og etablerer HØAnton-stipendet. Stipendet gis til én kvinnelig og én mannlig, norsk langrennsløper (19-23 år) som står på springbrettet til en internasjonal karriere.


For snart fire år siden banket skiløper Harald Østberg Amundsen fra Asker på ydmykt døren hos Anton Sport-sjefen Morten Borgersen, med forespørsel om kjeden ville være hans personlige sponsor de kommende årene. Resultatet ble en toårig sponsoravtale med nisjebutikken Milslukern på Ullevål – en avtale som fra og med denne sesongen og VM-sesongen -24/-25 er overtatt av kjedeeier Anton Sport.

 

-Vi treffer ofte når vi satser, og med Harald merket vi med en gang at han var en spesiell type. Hel ved, med veldig tydelige og gode holdninger, sier Morten Borgersen i Anton Sport.

 

-Vi bruker Harald til å bygge stolthet og kultur i organisasjonen, og til å fronte produkter som er nødvendige i hans trenings- og konkurransehverdag. Når han nå har tatt steget opp som verdens for tiden beste langrennsløper, og med VM i Trondheim i sikte neste år, er det naturlig at vi stepper opp samarbeidet, sier Morten Borgersen.

 

Denne uken lanserte de HØAnton-stipendet, der også Madshus og Sport Holding-eier Bjørn Rune Gjelsten er med på spleiselaget. Den ferske Tour de Ski-vinneren legger også deler av premiepengene sine inn i stipendet.

 

-Jeg ønsker å gi noe tilbake til de ekstraordinære talentene som følger etter i sporet. Drivkraften er å samle noen av premiepengene mine og gode bidrag fra sponsorer og samarbeidspartnere i et fond som forhåpentligvis skal vokse. Dette skal være et ekstra klapp på skulderen til to utøvere som står på den krevende terskelen til overgangen mellom junior- og seniornivå, sier Harald Østberg Amundsen.

 

-Jeg vet selv hvor vanskelig det er å samle økonomisk støtte til full satsing når man er ung og lovende, og i tillegg skal takle den krevende overgangen til seniornivå. Stipendet skal honorere dedikasjon, tålmodighet, oppofrelse og gode resultater på veien mot hårete mål i langrennssporet. Vi er også opptatt av å støtte utøvere som aldri glemmer hvor de kommer fra – de som virkelig ser verdien og privilegiet av å være en del av det norske langrennsfellesskapet, sier han.

 

-Initiativet sier ganske mye om Harald menneskelige egenskaper. Han er et sponsorobjekt som passer perfekt inn i Anton-kulturen. En rå vinnerskalle, som bryr seg om andre. Nok snakk, sier Morten Borgersen.

Tilbake
 

Devold vokser med sikkerhetsklær

 
Sportsbransjedagen 2024
Utvidet Early Bird – påmelding til fredag 7.juni!
 
Henry Lloyd og Odlo med ny butikk i Bogstadveien
 
I møtet med eldrebølgen må sportsbransjen tenke nytt for å finne arbeidskraft i fremtiden
 
Krevende start på året for sportskjedene