Direktør for distribusjon i Schibsted, Cathrine Laksfoss og Konsernsjef Kristin Skogen Lund.

Direktør for distribusjon i Schibsted, Cathrine Laksfoss og Konsernsjef Kristin Skogen Lund.

Schibsted vil gjøre netthandel enklere med Svosj

Schibsted lanserer nå abonnementstjenesten Svosj. Enn så lenge er lanseringen av Svosj en beta, men selskapet mener frakttjenesten vil gi en rimeligere, billigere og mer forutsigbar levering - rett hjem.

– Vi netthandler som aldri før, men hele brukerreisen fra handlekurven til du holder varene i hendene henger veldig bakpå, med for mye friksjon. Det vil vi endre, sier direktør for distribusjon i Schibsted, Cathrine Laksfoss.

Svosj skal tilby fri frakt på netthandel fra samarbeidspartnere fra en rekke leverandører innen flere bransjer.
G-Sport, Anton Sport og Get Inspired er noen av representantene fra sportsbransjen som er tilgjengelige på Svosj-plattformen fra dag én. Så langt har Svosj signert avtaler med 30 butikker.

Frakt er største utfordring

– Vi vet at frakt i dag er et usikkerhetsmoment for folk, og gjerne en overraskelse som dukker opp først når de skal betale. Det er svært mange ulike vilkår for fraktkostnader i markedet, og mye usikkerhet rundt leveringstidspunkt, leveringssted, toll og avgifter. Sånn kan vi ikke ha det.

– I 2020 vil det handles 80 millioner pakker på nett bare i Norge. Vi forventer at dette tallet dobles i løpet av en femårsperiode. I tråd med veksten forventer kundene stadig raskere levering, billigere levering – og at pakkene leveres akkurat dit de selv ønsker, sier Cathrine Laksfoss.

Frykter ikke konkurranse

Svosj er første tjeneste av sitt slag i Norge, men ryktene sier at Amazon Prime er i ferd med å etablere seg i Norden, og Posten tester interessen for abonnementstjeneste for frakt. Laksfoss ønsker konkurransen velkommen.

– Om og når Amazon kommer vet vi ikke, men vår lokale nærhet, trygghet og kunnskap når det gjelder nordisk netthandel, er et fortrinn det er vanskelig å konkurrere med. Norge er ikke som andre land. Det er mange steder her der ingen skulle tro at noen kunne bo, men selv der leverer vi, sier hun.

Appen Svosj.

Tilbake
 

"En stor dag for norsk sykkelsport"

 
Lanserer FiskHer, ny app som sprer fiskelykke
 
Mild vinter og coronakrisens påvirkning på 1.kvartal
 
Omsetningsrekord for Getinspired.no
 
Facebook lanserer nettbutikk-løsning for mindre aktører