Tidemandsen uttaler at det ikke ligger planer om en massiv forandring i XXL med Altor på eiersiden.

Tidemandsen uttaler at det ikke ligger planer om en massiv forandring i XXL med Altor på eiersiden.

Oppkjøpsfondet Altor blir storeier i XXL

Øivind Tidemandsen selger seg ned når Altor kommer inn som ny storeier. Tidemandsen har stor tro på at de aktive eierne vil bidra til å snu retningen.

Grunnleggeren og styreleder Øivind Tidemandsen i XXL ble kontaktet av oppkjøpsfondet Altor for noen uke siden, ifølge DN. Fondet Altor som blant annet er hovedeier i franske Rossignol Group, ville ha større eierskap i den norske sportsutstyrskjeden.

Onsdag meldte selskapet at Altor har kjøpt 7,1 millioner aksjer i XXL. 2,4 millioner av dem er kjøpt fra Tidemandsen selv.
– Jeg håper at det å gi fra meg de aksjene til en lav kurs, vil bidra så mye at jeg angrer på at jeg solgte dem om et par år, sier Tidemandsen til Dagens Næringsliv.

Altor kjøper aksjene for 25 kroner per stykk, 7 prosent over sluttkurs tirsdag. XXL-aksjen steg kraftig fra start onsdag og var klokken 11 opp 21 prosent til 28 kroner.

Altor blir nest største eier

XXL selger sine drøye tre millioner egeneide aksjer til Altor for 25 kroner per stykk. Salget til Altor gir XXL inntekter på 77,4 millioner kroner, penger som skal brukes til å styrke selskapets finansielle stilling.
Etter at alle transaksjonene er gjennomført, vil Altor kontrollere 12,29 prosent av aksjene i XXL og bli nest største eier etter Øivind Tidemandsen.

–Vi synes det er spennende å få inn en eier som har sagt seg villig til å være med å bidra og gå inn i styret, sier Tidemandsen til DN.

Ingen krise

Siden toppen i oktober 2016 har XXLs aksjekurs falt 74 prosent. Men Tidemandsen avviser at XXL er i krise.
– Vi har fått veldig juling på aksjekursen, men XXL har tjent penger hele veien og hadde 540 millioner kroner i ebitda i fjor. Det fremstilles som at selskapet er i dyp krise, men det er ikke helt tilfelle. Det er ingen i sportsbransjen på retailsiden som er i nærheten av å tjene det vi tjener, sier han.

Positiv til oppkjøpsfond.

I perioden fra 2010 til 2015 var XXL delvis eid av EQT. I denne perioden utviklet XXL seg sterkt på det nordiske markedet, tok en sterk posisjon på nettet, og oppnådde solide økonomiske resultater. XXL har derfor god erfaring med PE-eiere, og mener at Altor vil styrke selskapet med sin kompetanse i den neste fasen. Altor er et markedsledende nordisk PE-fond og en langsiktig investor som fokuserer på å investere i og utvikle mellomstore selskaper.
Tidemandsen sier han ikke har fått noen signaler på at Altor ønsker å ta en langt større posisjon av XXL, eventuelt å ta selskapet privat.
Oppkjøpsfondet Altor går som regel inn som eiere i typisk mellom fem og syv år og prøver å skape mest mulig verdier før de selger seg ut igjen.
Styret mener at Altors engasjement vil bidra til å styrke XXL forretningsmodell. 

Ingen massiv forandring

Tidemandsen uttaler til DN i dag at det ikke ligger planer om noen dramatiske kursendringer i XXL med Altor på eiersiden. Kjeden vil fortsette jobben med å bli bedre på sortiment og å beherske samspillet mellom butikk og netthandel bedre.

 

Tilbake
 

"En stor dag for norsk sykkelsport"

 
Lanserer FiskHer, ny app som sprer fiskelykke
 
Mild vinter og coronakrisens påvirkning på 1.kvartal
 
Omsetningsrekord for Getinspired.no
 
Facebook lanserer nettbutikk-løsning for mindre aktører