Nye merkevarer på full fart inn i Antas portefølje. Oppkjøpet vil gi selskapet en mye større global eksponering og innflytelse.

Nye merkevarer på full fart inn i Antas portefølje. Oppkjøpet vil gi selskapet en mye større global eksponering og innflytelse.

Anta har kontroll på Amer

Denne uken ble det kjent at partene er enige. Nå gjenstår det for Mascot Bidco Oy-konsortiet å få kjøpt opp de resterende ca. 5 prosent av aksjene før full overtagelse av Amer i boks.

Konsortiet representerer den kinesiske sportsklær giganten Anta Sports Products, som dermed tar et stort skritt inn i vintersportsmarkedets verden.
Så langt er ca. 94,98 prosent av alle aksjene og stemmene i Amer Sports nå i Antas eie. Selskapet oppfylte alle vilkårene og betingelsene i anbudet noe som gir det kinesiske selskapet en rett til å fullføre kjøpet.
"Fullføringen av handelen vil bli avgjort og vederlaget som er tilbudt vil bli utbetalt til aksjonærene som har gyldig akseptert tilbudet i samsvar med vilkårene og betingelsene i anbudet tilbudet på eller ca. 29 mars 2019," informerte Anta i en melding.

Minimumskravet i avtalen er satt til en pris per aksje på 40 euro, noe som verdsatte selskapet til over 4,7 milliarder euro.

Global eksponering

Amer eier vintersport og utendørsmerker som Atomic og Salomon, i tillegg til de verdenskjente sportsmerkene Wilson, Arc ' Teryx, Suunto, Peak Performance, Mavic, ENVE og Precor. Anta har flere kinesiske merker i sin portefølje, i tillegg til Fila og Descente i det kinesiske markedet. Dette oppkjøpet vil dermed gi Anta en mye større global eksponering og innflytelse.

Anta Sports Products Limited er en del av Mascot Bidco Oy-konsortiet som i tillegg består av investeringsfondet FountainVest Partners, kanadiske Anamered Investments og kinesisk Tencent. Anta har 58 prosent eierskap i konsortiet.


Tilbake
 

"En stor dag for norsk sykkelsport"

 
Lanserer FiskHer, ny app som sprer fiskelykke
 
Mild vinter og coronakrisens påvirkning på 1.kvartal
 
Omsetningsrekord for Getinspired.no
 
Facebook lanserer nettbutikk-løsning for mindre aktører