Nybygg. Hallen er spesielt tilrettelagt for kunstløp og kortbane.

Nybygg. Hallen er spesielt tilrettelagt for kunstløp og kortbane.

Oslos nye ishall klar til bruk

Oppkalt etter en av Norges mest berømte idrettsutøvere, Sonja Henie, står nå Oslo kommunes nye ishall klar til bruk. Hallen er spesielt tilrettelagt for kunstløp og kortbane.– Sonja Henie ishall er det første anlegget av sitt slag i Oslo kommune og endelig har kunstløp og kortbane et eget fast sted å være. Vegg i vegg bygges en flerbrukshall, så sammen med Frognerbadet og Frogner stadion blir dette et fantastisk idrettsområde for innbyggerne. Her blir det både fornuftig flerbruk og gode miljøløsninger er, sier Victoria Marie Evensen, eierskapsbyråd i kommunen.

Satser på idrett

– Byrådet satser stort på idrett i hele byen. Det er veldig bra for idretten at vi endelig har fått på plass ishall vest i byen, sier idrettsbyråd Omar Samy Gamal. Her har idrettskretsen allerede fordelt istid, fortsetter han. Det blir masse aktivitet for kunstløp, kortbane og rink-bandy som har hatt liten tilgang på ishaller og også hockey får bedre tilbud i vest med dette, sier han.

Konstruksjon og arkitektur
Ishallen er gravd fire meter ned i bakken og det buede mosetaket følger landskapsformen på den vollen som allerede lå der.


– Oslo har fått en unik hall med fremtidsretta funksjoner, den glir veldig fint inn i terrenget og respekterer sine historiske omgivelser, sier avdelingsdirektør Merete Hoff i Kultur- og idrettsbygg.


Bygget er på 4600 m2 og lokalisert på langsiden (sydsiden) av Frogner stadion. Det inneholder ishall med tilhørende drifts- og servicefunksjoner, treningsrom, fire store garderober, kontor, møterom og en liten café. Det er tribuneplass til ca. 300 publikummere.

Ishallen er bygget i passivhusstandard, tilkoblet fjernvarme og klargjort for at overskuddsvarmen fra is-produksjonen skal kunne tilføres Frognerbadet. Bygget har mosetak som både isolerer godt og gir naturlig fordrøyning av regnvann og gir hallen en god tilpasning til omgivelsene.
Tilbake
 

Vietnam tar større kontroll over egen fottøyindustri

 
Tema
Erik Hegbom tar suksessen med Kari Traa til nye høyder
 
Nike lanserer eget bruktmarked-program
 
Skibanken senker barrierene i skiidretten
 
Relativt godt regnskapsår for svenske Stadium