Nå gleder vi oss til vinteren!

Hele alpin-Norge gleder seg nå til en normal vintersesong etter to svært krevende sesonger med stengte grenser og redusert kapasitet. Når regjeringen i dag gir klarsignal til full gjenåpning av landet, står bransjen klar til å ta imot skientusiaster i alle aldre - aktive utøvere og glade amatører.


Det har vært et skrikende behov for en snarlig avklaring på karantene- og innreisereglene, spesielt for reiselivet fordi det er nå utlendingene booker, selv om de ikke kommer før til jul.


– Vi trengte en rask avklaring på innreise og karantenereglene foran vinteren. Nå har vi fått svarene vi håpet på. Grensene åpnes for våre viktige turistgrupper, sier generalsekretær i Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner, Camilla Sylling Clausen. – Nå kan vi planlegge for tilnærmet full drift. Vi kan berolige gjestene som har bestilt skiferie, starte kampanjer for å rekruttere nye gjester, og ikke minst kan vi ansette det antallet medarbeiderne vi trenger.

 

Et unikt samarbeid med helsemyndighetene bidro til åpne anlegg

Sammen med nasjonale helsemyndigheter og kommunelegene utarbeidet bransjen i fjor en nasjonal smittevernstandard som ble fulgt godt opp. Resultatet var at norske skianlegg som ett av få land i Europa kunne holde åpent hele fjorårssesongen, med mange gode skidager for norske gjester.

Flere av smitteverntiltakene har vært en positiv opplevelse for både ansatte og gjester, og mange tiltak vil bli tatt med videre. Det gjelder blant annet digitalisering av heiskortkjøp og andre tjenester, bedre organisering av køer og forsterket hygiene.


– Vi takker myndighetene for godt samarbeide og viktige avklaringer. Dette har vi gledet oss sånn til. Nå kan kuldegrader og snø komme slik at vi endelig igjen kan si - «Velkommen ut» sier Sylling Clausen.

 

Endelig er 1-metern historie

1-meters regelen har hatt stor betydning blant annet for kapasiteten i skianleggene.


- At 1-metern nå er historie utendørs er helt avgjørende for sesongen, sier Camilla Sylling Clausen. Nå kan alle norske skianlegg endelig kjøre med normal kapasitet igjen den kommende vinteren.

Tilbake
 

Brav tjente 110 millioner kroner i fjor

 
Vellykket comeback for OutDoor by ISPO 2022
 
Henri-Lloyd blir en del av ODLO International AG
 
Bærekraft
Enighet om et felles kartleggingsverktøy
 
Rottefella med seier i patentsak