Foto: LillSport

Foto: LillSport

LillSport i god form

Nils Holtlien Bakke startet opp som importør av LillSport i Norge i 2009, etter at Ajungilaq (nå Mammut) hadde ansvaret for merkevaren i mange år. Siden den tid har det stort sett vært positiv salgsutvikling, år for år for det norske importørselskapet. Nils Holtlien Bakke er godt kjent bransjemann, han har jobbet i både Swix og Fjellräven før han startet som importør av LillSport.-Som nær sagt alt annet i sportsbransjen, solgte LillSport bra under pandemien. Deretter kom en ventet korreksjon i 2022 og 2023, nå ser markedet godt ut igjen. Småvarer ser ut til å gå bra unna om dagen for flere enn oss, sier Nils Holtlien Bakke i sin beskrivelse av hvordan han opplever markedet.

 

-Vi har en sterk merkevare, vi tilbyr gode produkter som er foretrukket av de beste skiløperne i landet og utlandet og vi sitter ekstremt tett på sportsbransjen og norske skiløpere, sier Holtlien Bakke. -Vi har svært gode ambassadører som er flinke til å vise frem produktene. Jeg tror de gjør en god jobb fordi de er så fornøyde med utstyret, fortsetter han. -Også tror jeg det er en fordel at vi har lager og logistikk sentralt på Lillehammer, i sin beskrivelse av årsaker til fremgangene.

 

Den viktige produktutviklingen

-Jeg opplever at svenskene lytter til oss når vi beskriver ulike behov som finnes slik vi opplever de, sier Nils Holtlien Bakke. -Det være seg farger, kvalitet, logistikk og annet, fortsetter han. -Vi er veldig kjent i de aktive langrennsmiljøene, men vi har ambisjoner om å fokusere mer på tur og ikke bare konkurranseutøveren. Vi har skihansker for alle, sier Holtlien Bakke.

 

LillSport har ikke blitt fristet til å utvide produktporteføljen særlig de siste årene tross fine fremganger. LillSport er skihansker, skivotter, kalosjer og skotrekk i ulike størrelser, farger og kvaliteter. Det er en bredde fra tykke og varme hansker eller votter til tynnere racinghansker. I tillegg er de historiske ørevarmerne en del av kolleksjonen, men produksjon av ryggsekker er et avsluttet kapittel. -Vi er opptatt av å være tydelige på konseptet vårt og fortsatt være best innen kategoriene vi leverer, sier Holtlien Bakke. -Vi er veldig opptatt av at sportsbutikkene som selger LillSport har god kunnskap om produktene våre og sikrer at kunden får de produktene de faktisk skal ha, sier Holtlien Bakke.

 

Svensker lager Lillehammer-produkter

LillSport er opprinnelig fra Lillehammer, etablert allerede i 1936. Da ble det produsert og solgt ryggsekker og småvesker for friluftsliv. LillSport eies i dag av den svenske familien Granqvist. Granqvist Sportsartiklar AS ble etablert i 1984 i Karlstad. Produksjonen skjer i Polen der det er mer enn 300 ansatte. Lasse Granqvist med historikk som langrennsløper, er VD i selskapet. For LillSport sitt morselskap i Sverige, selges det produkter foruten til sportsbransjen også til forsvaret, politiet og brannvesen rundt om i verden.

 

LillSport Norge AS eies 100 prosent av Nils Holtlien Bakke.

Tilbake
 

Meld deg på Sportsbransjedagen 2024 før 25.mai til Early Bird priser!

 
OutDoor by ISPO 2024: München venter på deg!
 
Opplev suksessen med Pie VAT: En inspirerende historie med Anton Sport
 
VAUDE - Innovative bærekraftige Bikepacking-produkter
 
Aclima kåret som beste merkevarebygger under Årets Industrikonferanse.