Lars Syse Christiansen utnevnt til ny finansdirektør i XXL Group

Ifølge en pressemelding fra XXL, beskrives Christiansen som en erfaren finansdirektør som for tiden er styreleder for Cardboard og Wanda. Det er selskaper han også har vært med å stifte. Han har bakgrunn som finansdirektør i flere europeiske forbrukerfokuserte virksomheter, inkludert CircleK, Otovo og Storebrand Bank.-Lars er en svært dyktig finansdirektør, med bakgrunn fra mange interessante selskaper med tydelig kundeorientering. Han har bred erfaring og en sterk merittliste fra å styre gjennom transformasjoner, utvikle kostnads- og operasjonelle effektivitetsprogrammer, profesjonalisere og fokusere resultatstyring. Han er også en engasjerende og sympatisk leder. Det var akkurat dette vi lette etter da vi startet jakten på en ny finansdirektør. Jeg er veldig spent på at Lars har takket ja til å bli med i XXL, sier Freddy Sobin, administrerende direktør i XXL.

 

Christiansen er 46 år og norsk statsborger. Han har en Master of Science in Management fra London School of Economics, samt et lederprogram i Corporate Finance and Investment Analysis og en Master of Marketing Management fra Norges Handelshøyskole (BI i Oslo). Før han var med å grunnlegge Wanda, en sirkulær logistikkplattform, fungerte han som finansdirektør i Otovo AS, et selskap han var med å grunnlegge tilbake i 2015. Otovo er en ledende online solcellesalgsplattform, notert på Oslo Børs, med virksomhet i Norge, Sverige, Frankrike og Spania. Fra 2012-2014 fungerte han som finansdirektør i CircleK Europe, en global dagligvarekjede. Lars Syse Christiansen har også vært finansdirektør i Storebrand Bank ASA samt leder for forretningsutvikling i Posten Norge AS.

 

I tillegg til disse merittene er Christiansen også et erfarent styremedlem for det meste innen oppstartsbedrifter og ventureselskaper. Han sitter for tiden i styret i Ruter AS, en leverandør av kollektivtransport i Oslo-regionen.

 

-Jeg har beundret XXL-konseptet siden starten for mer enn 20 år siden, som en hyppig kunde i butikkene og på nett. Som den største sportsforhandleren i Norden, med en ledende omni-posisjon, har XXL grunnlaget for et sterkt comeback. Jeg har stor tro på transformasjonsplanen «Reset&Rethink» og ser frem til å bidra med å drive endring, styrke organisasjonseffektivitet og skape lønnsom vekst. Nå gleder jeg meg til å møte alle de nye kollegene, lære fra innsiden og komme i gang, sier Lars Syse Christiansen ifølge pressemeldingen.

 

Christiansen tiltrer XXL i august 2024.


Tilbake
 

Erik Sønsterud utnevnt til permanent administrerende direktør i Brav

 
Innholdsmarkedsføring:
ZIENER is looking for a independent sales agent for Norway!
 
Aclima overtar europeiske distribusjonsrettigheter fra Odex Aps
 
Sprek 50-års markering for Osprey i Lofoten
 
Norges største fotballskole med XXL på laget