Kåret til best i Europa

Devold har vunnet Europas første kåring av det beste turutstyret tilpasset kvinner, «Women’s Gear Awards» for det tosidige ullundertøyet Tuvegga Sport Air.


I konkurranse med de beste merkevarene i verden på turutstyr, stakk Devold av med den aller gjeveste tittelen i Europas første Women’s Gear Award.

 

Det var modellen Tuvegga ble kåret til Overall Winner på tvers av samtlige kategorier. Konkurransen var hard, 37 produkter fra 28 ulike globale merkevarer som Norrøna, Fjellräven, Salomon, The North Face, Deuter blant annet.

 

Prisen ble til fordi turutstyr, i likhet med mye annet i verden, først og fremst er tilpasset mannen. I dag er derimot kvinnene like synlige i friluftslivet, men fremdeles ligger utviklingen etter i design tilpasset kvinnens fysikk.

 

Tuvegga Sport Air var nominert i kategorien utendørs bekledning, men vant altså «Overall Winner», som betyr at ullundertøyet utkonkurrerte utstyr fra alle seks kategorier: Expedition, Camping, Hardware, Footwear, Apparel og Sustainability.

Juryen lot seg imponere

«Fra første berøring føltes dette ullundertøyet helt spesielt. Alle kvinnene i juryen, som dekker et bredt spekter av kroppstyper, sa det samme: Dette ullundertøyet hadde perfekt passform og satt godt på alle de riktige plassene. Det er imponerende. Hetten gir god sikt og varme der det trengs, og den også ser bra ut når den skyves bakover. Den vendbare konstruksjonen gir mulighet for bruk året rundt, noe som betyr at et lett, vindtett ytterlag er alt du trenger om sommeren, men dette ullundertøyet holder deg også imponerende varm på kalde vinterdager. En bærekraftig produksjon som gjør at hjertet ditt er like varmt som armer, ben og hode! En veldig verdig vinner av hovedprisen.»

 

- Vi er så stolte! Tuvegga Sport Air har allerede høstet overveldende mange priser, men denne prisen, som den første av sitt slag, henger ekstra høyt hos oss. Tuvegga Sport Air er designet av kvinner for kvinner, sier administrerende direktør i Devold, Cathrine Stange.

Kvinner på kartet

I dag ser vi like mange kvinner som menn i friluftslivet – men innen turutstyr er utvalget for kvinner fremdeles mer beskjedent.


- Jeg liker jo ikke å gjøre forskjell på kjønnene, men det er ingen vits i å være kjønnsnøytralnår du designer teknisk bekledning for hardcore friluftsliv, sier Devold-designer, Camilla Pihl Raugland, som har designet nettopp Tuvegga Sport Air.

 

Hun påpeker at Tuvegga også kommer i en versjon som er tilpasset mannen, men at det er tydelige forskjeller på de to.

 

- Som kvinne selv er det en selvfølge å designe spesielt for kvinnekroppen. Det handler blant annet om plassering av lommer, sømmer, bredde på linning og brystparti. Eksempelvis er den brede linningen i Tuvegga Sport Air designet i 100% merinoull for å gi ekstra varme i nyrer og bekken, ettersom kvinner er mer utsatt for infeksjon i urinveier i kalde temperaturer, sier Devold-designeren.

Devold om prisen

Som et selskap med en overvekt kvinner, og med kvinnelige designere som virkelig designer med kvinnekroppen i fokus, så er det virkelig en ære å motta en slik pris! 

 

Tilbake
 

Scandinavian Outdoor Award to… ALFA

 
Gir merkevaren eierskap til annenhåndsmarked
 
Tema
En legende i sportsbransjen
 
En epoke er over!
 
Bærekraft
Bli med oss i samarbeide gjennom NF&TA!