Barn i barne- og ungdomsidretten går lysere tid i møte. Foto: Eirik Førde

Barn i barne- og ungdomsidretten går lysere tid i møte. Foto: Eirik Førde

Gjenåpning for store deler av breddeidretten

Regjeringen har bestemt at store deler av breddeidretten kan starte en gradvis gjenåpning fra og med i dag så lenge avstandsbestemmelsene på én meter overholdes.


Idrettshaller kan nå åpne dørene for idrettsaktivitet. Organisert svømmeaktivitet kan starte 1. juni. Trening i elitefotballen kan gjenopptas umiddelbart, med seriestart 16. juni. Regjeringen legger også opp til en åpning av treningsbransjen 15. juni.


For treninger i barne- og ungdomsidretten vil det være et øvre tak på 20 personer. For idrettsarrangementer kan det være inntil 50 personer til stede med en ansvarlig arrangør. 15. juni åpnes det for idrettsarrangementer for inntil 200 personer med samme bestemmelser.   

Milepæl for norsk idrett  

Den gradvise gjenåpningen av norsk idrett er viktig for veldig mange. Idrettspresident Berit Kjøll er glad på vegne av de over 11000 idrettslag som nå får komme tilbake til en mer normaldrift.


– Lagene vil lettere få betalt for treningsavgifter, og de kan i begrenset skala starte opp inntektsbringende aktiviteter som dugnader og kiosksalg innenfor gjeldende smittevernsbestemmelser, sier en fornøyd idrettspresident.   

Felles veileder for idretten 11. mai.   

Idretten skal nå jobbe tett sammen med helsemyndighetene for å utarbeide en veileder for oppstart og gjennomføring av barne- og ungdomsidretten.   


– Et fagutvalg med representanter fra Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, Norges idrettsforbund, og flere særforbund skal innen 11. mai utarbeide en felles veileder for hvordan idrettene kan tilpasse sine aktiviteter etter de nye bestemmelsene. Det blir et intensivt og viktig arbeid gjennom helgen for gjenåpning av breddeidretten, sier Kjøll.    

Etterlengtet fotballstart  

Idrettspresidenten er glad for at elitefotballen kan komme i gang med treninger og kamper. 


– Fotballforbundet har utarbeidet et solid smittevernsfaglig opplegg som vil ha stor overføringsverdi til den øvrige toppidretten i Norge. Fotballen favner bredt med sine 377.000 medlemmer, og engasjerer svært mange. Jeg gleder meg til å se ekte idrettsglede i barneidretten og på TV-skjermen i tiden som kommer, sier Kjøll.   


– Gjennom regjeringens plan for gradvis gjenåpning skal vi vise at topp- og breddeidretten går hånd i hånd i en felles dugnad for å hindre økt smitte i samfunnet, avslutter Kjøll.   

Virke er bekymret for treningsbransjen og mener treningssentrene burde åpnes i mai, SATS Storo. 5. mai 2020. Foto: Virke
Tilbake
 

Ny rekord takket være Sport og friluft

 
Leverte et knallsterkt tredje kvartal
 
Vinterens ISPO-messe blir heldigital
 
Krever strengere tiltak mot salg av piratkopier på nett
 
Bli med på Styrkeuka 2020