VOKSER MEST: Blant verdens største sportskjeder, er det ingen som øker så mye som XXL. ILLUSTRASJONSFOTO: SPORT

VOKSER MEST: Blant verdens største sportskjeder, er det ingen som øker så mye som XXL. ILLUSTRASJONSFOTO: SPORT

XXL vokser fortsatt mest i verden

Ingen annen sportskjede på verdensbasis vokser så mye som XXL, skal vi tro Sporting Goods Intelligence (SGI), som på nytt presenterer listen over de 72 største kjedene i verden.

Det er ikke første gang at XXL blir regnet for å være den kjeden som vokser mest, men det er bare å ta av seg hatten for at den norske kjeden, som nå finnes i alle de nordiske landene, på nytt er den som vokser mest i verden – med 24 prosent. XXL nærmer seg også «det gode selskap», og er for tiden den 26. største kjeden på verdensbasis. Den kjeden som kommer på andreplass på vekst er en mindre og ukjent amerikansk kjede.

 

Decathlon størst

Men XXL har langt igjen til toppen, der Decathlon fortsatt troner med 10,1 milliarder dollar i omsetning. Økningen for franskmennene ble på gode 11 prosent i fjor, viser tallene fra SGI. Det er et langt hopp ned til nummer to på listen, Foot Locker med 7,6 milliarder dollar i omsetning, mens Dick’s Sporting Goods (USA) har 7,2 milliarder i omsetning.

Til sammen økte de 72 såkalte integrerte kjedene på SGIs oversikt med 7,5 prosent, noe som var en noe lavere vekst enn året før på 8,3 prosent. I 2013 var veksten til disse kjedene på «bare» 6,3 prosent.

 

400 milliarder dollar

Analysebyrået NPD Group anslår det globale sportsmarkedet til å ligge på om lag 400 milliarder dollar.

Foruten XXL, finner vi svenske Stadium på 35.-plass, norske Gresvig på 38.-plass, danske Sport-Master på 68.-plass og finske Prisma på 69.-plass.

Tilbake
 

Krevende start på året for sportskjedene

 
Meld deg på Sportsbransjedagen 2024 før 25.mai til Early Bird priser!
 
OutDoor by ISPO 2024: München venter på deg!
 
Opplev suksessen med Pie VAT: En inspirerende historie med Anton Sport
 
VAUDE - Innovative bærekraftige Bikepacking-produkter