TIL STORO: XXL inntar bakkeplanet i dette bygget på Storo høsten 2018. ILLUSTRASJON: XXL

TIL STORO: XXL inntar bakkeplanet i dette bygget på Storo høsten 2018. ILLUSTRASJON: XXL

XXL til Storo

XXL åpner varehus midt i Gresvig-land – på Storo i Oslo. Det skjer høsten 2018.

Kontrakten er ifølge kjededirektør Ander Fjeld, signert. Planen er å åpne en 3500 stor XXL-butikk på bakkeplan bare et steinkast unna eksisterende G-MAX-varehus og G-Sport-butikken i Storo Kjøpesenter.

Et område i vekst
- Storo-området har utviklet seg til å bli et stort marked for omsetning av sportsutstyr, og vi ønsker å ta markedsandeler her. I tillegg foreligger det større planer for området, blant annet med bygging av mange nye boliger, sier Fjeld. Han sier at XXL får et lokale med parkering i flere plan under varehuset, med direkte adkomst til varehuset og god knytning til senteret.

- Et lokale alle store retailere har siklet på, også våre konkurrenter, sier Fjeld.
 - Vi har tre andre varehus i Oslo – et på Alna, et i sentrum (NAF-huset) og et på Majorstuen. Vi mener det helt klart er rom for et XXL-varehus til i Oslo mellom disse to varehusene, legger Fjeld til.
I dag har XXL 31 varehus i Norge. Flere er på trappene, og lokalt er det varslet at de skal åpne på Madla i Stavanger, i Kristiansund og på Stoa utenfor Arendal. I tillegg kommer et nytt varehus på Jessheim til høsten og ett på Bryne, så totalt vil XXL komme opp i nærmere 40 varehus innen utgangen av 2018.

Utvider tre andre varehus
Anders Fjeld kan også avsløre at tre av de største varehusene har vært og kommer til å bli gjenstand for endringer. Blant annet har de reåpnet varehuset på Forus og bygget ut med nærmere 400 kvadratmeter. Så kommer det en total-ombygging Sandvika Storsenter, der XXL utvider med totalt 600 kvadratmeter. Ifølge Fjeld overtar kjeden en konferansedel som har ligget bortenfor lokalene de i dag har butikken i storsenteret.

- Den tredje store endringen kommer i Bergen 2018. Vi flytter ut av eksisterende bygg ved Laguneparken. Vi har vokst ut av dagens lokaler på 3300 kvadratmeter og at vi nå leier over 4000 kvadratmeter, og flytter inn i selve senteret, som skal bygges ut, sier Fjeld.

I tillegg foreligger det altså planer om å etablere to varehus ved svenskegrensen – ett ved Nordy Köpcentrum og ett i Töcksfors. Da vil XXL ha tre outlets langs svenskegrensen-.

Tilbake
 
Innovasjon

Søk om støtte til inkluderende designprosjekter

 
Pål Wibe går av som sjef i XXL ASA
 
Mild vinter og logistikktrøbbel stoppet veksten
 
Påmeldingene strømmer inn!
 
Brems i salget for både Zalando og Boozt