SKO TIL BESVÆR: Alfas Norrøna-kolleksjon var stridens kjerne. Nå er partene blitt enige.

SKO TIL BESVÆR: Alfas Norrøna-kolleksjon var stridens kjerne. Nå er partene blitt enige.

Enighet mellom Alfa Sko og Norrøna Sport

Alfa Sko og Norrøna Sport har blitt enige om en kommersiell løsning hvor Norrøna Sport kjøper Alfas rettigheter til varemerket ”NORRØNA” for sko m.v

Det går fram av en pressemelding som ble sendt ut onsdag formiddag. Partene møttes i retten mandag etter to utsettelser, og da var det til dels stor avstand mellom partene. I løpet av tirsdagen har partene så blitt enige om et forlik, som innebærer at Norrøna Sport kjøper Alfas rettigheter til varemerket Norrøna for sko.


Begge parter fornøyde
SPORT har vært i kontakt med en av partene, og fra dette hold sies det at partene er blitt enige om å ikke uttale seg utover det som kommer fram av pressemeldingen, men «både Alfa Sko og Norrøna Sport er glade for å ha funnet en fornuftig kommersiell løsning på saken», skrives det i pressemeldingen.

Avtalen berører ikke sko under varemerket ”NORRØNA” som allerede er levert til sportsbutikker, som kan selges fritt.

Alfa Sko har hatt varemerket ”NORRØNA” for sko siden 1908 og solgt sko under dette varemerket siden den gang. Samtidig har Norrøna Sport siden 1929 innarbeidet og registrert varemerket ”NORRØNA” for klær og sportsutstyr mv. Partene har med dette lange og stolte tradisjoner til varemerket NORRØNA innenfor sine respektive områder.

Alfa Sko og Norrøna Sport bekrefter og erkjenner hverandres varemerkerettigheter og er på denne bakgrunn blitt enige om å legge uenigheten mellom partene bak seg.


Innser forvirring
Alfa Sko og Norrøna Sport ser at det kan virke forvirrende og ha uheldige virkninger at to aktører fortsetter å ha rettigheter til samme varemerke. Alfa Sko og Norrøna Sport har derfor blitt enige om en kommersiell løsning hvor Norrøna Sport kjøper Alfas rettigheter til varemerket ”NORRØNA” for sko m.v. Kjøpesummen er konfidensiell. Partene er videre enige om at Alfa Sko ikke lengre vil selge sko under varemerket ”NORRØNA”.


Tilbake
 

Brav tjente 110 millioner kroner i fjor

 
Vellykket comeback for OutDoor by ISPO 2022
 
Henri-Lloyd blir en del av ODLO International AG
 
Bærekraft
Enighet om et felles kartleggingsverktøy
 
Rottefella med seier i patentsak