Bilde: Rossignol

Bilde: Rossignol

Sveriges tidligere smøresjef til Rossignol

Verdens største skiprodusent, Rossignol, med blant andre ol- og verdensmester Jonna Sundling på laget, har rekruttert det svenske langrennslandslagets tidligere smøresjef, Urban Nilsson, som Trade marketing manager i Norden.I kjølvannet av VM-suksessen i slovenske Planica, der merkeløperne Sundling, Emma Ribom og Pål Golberg alle tok gull, setter Rossignol tempoet opp på det nordiske markedet.

 

Tidspunktet føles riktig.

-Vi har vind i seglene etter en suksessfull vinter i konkurranseløypene. I tillegg har vi gode salgsresultat innenfor alpint og blant langrennsproduktene. Rossignol tar markedsandeler, sier Jerker Nyman, Managing director Norden.

 

I en omorganisering investeres det i nye roller.

Urban Nilsson blir Trade marketing manager. Han skal bidra til å gjøre varemerket enda mer kjent og attraktivt hos publikum, blant de som selger ski og ikke minst hos kunder i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

 

- Urbans primære oppdrag blir å drive gjennomsalg til sluttkonsumenten og styrke varemerkets posisjon lokalt, sier Jerker Nyman.

 

-Vi er naturligvis svært glade for å ha lykkes med rekrutteringen av en så kompetent og anerkjent person innenfor skimiljøene i Norden og internasjonalt som Urban Nilsson. Driven og viljen til å stadig jage ny utvikling, resultater og mål er egenskaper som kjennetegner ham. Urban blir en av frontfigurene i markeds- og salgsorganisasjonen.

 

At Urban Nilsson og Rossignol er en perfekt match, syns også nyrekrutteringen. -Det er en drøm som har gått i oppfyllelse. Helt siden jeg sluttet i det svenske langrennslandslaget har det indre kompasset søkt seg mot mitt franske favorittmerke. Nå har drømmen endelig blitt til virkelighet. Dette blir en ny, herlig utfordring, sier Nilsson. Han starter i jobben 1. Juni. Urban Nilsson kommer fra jobben som sportssjef i Orsa Grönklitt. Der har han blant annet hatt ansvaret for destinasjonens langrennsutvikling og skibutikk. I tillegg har han vært den sentrale personen i forbindelse med Ski Classics langløp på stedet. De seneste årene har Urban også hjulpet det svenske landslaget i skicross med råd rundt materiell, smøring og skipreparering. Under sine titalls år som smøresjef for Sveriges langrennslandslag, stod Urban Nilsson og hans blå-gule team bak 42 OL- og VM-medaljer. Han var blant annet sjefen bak de doble OL[1]gullene i stafett i Sotji i 2014 En av dem Urban jobbet med i landslaget, var sprintstjernen Jonna Sundling. Hun har tatt sju medaljer, hvorav tre individuelle gull, i OL og VM de seneste tre årene. Sundling, Emma Ribom, Calle Halfvarsson og Marcus Grate er fire svenske landslagsløpere som konkurrerer på Rossignol-ski. I Norge er verdensmesteren på femmil, Pål Golberg, den største stjernen for den franske skiprodusenten.


Tilbake
 

Den eneste konstanten er endring

 
Meget god vinter ga økte salgstall for sportskjedene
 
Påmeldinger til Sportsbransjedagen 2023 er åpnet!
 
Ny konsernsjef på plass
 
Innovasjonsbedriften Rottefella