Bilde: Rossignol

Bilde: Rossignol

Sveriges tidligere smøresjef til Rossignol

Verdens største skiprodusent, Rossignol, med blant andre ol- og verdensmester Jonna Sundling på laget, har rekruttert det svenske langrennslandslagets tidligere smøresjef, Urban Nilsson, som Trade marketing manager i Norden.I kjølvannet av VM-suksessen i slovenske Planica, der merkeløperne Sundling, Emma Ribom og Pål Golberg alle tok gull, setter Rossignol tempoet opp på det nordiske markedet.

 

Tidspunktet føles riktig.

-Vi har vind i seglene etter en suksessfull vinter i konkurranseløypene. I tillegg har vi gode salgsresultat innenfor alpint og blant langrennsproduktene. Rossignol tar markedsandeler, sier Jerker Nyman, Managing director Norden.

 

I en omorganisering investeres det i nye roller.

Urban Nilsson blir Trade marketing manager. Han skal bidra til å gjøre varemerket enda mer kjent og attraktivt hos publikum, blant de som selger ski og ikke minst hos kunder i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

 

- Urbans primære oppdrag blir å drive gjennomsalg til sluttkonsumenten og styrke varemerkets posisjon lokalt, sier Jerker Nyman.

 

-Vi er naturligvis svært glade for å ha lykkes med rekrutteringen av en så kompetent og anerkjent person innenfor skimiljøene i Norden og internasjonalt som Urban Nilsson. Driven og viljen til å stadig jage ny utvikling, resultater og mål er egenskaper som kjennetegner ham. Urban blir en av frontfigurene i markeds- og salgsorganisasjonen.

 

At Urban Nilsson og Rossignol er en perfekt match, syns også nyrekrutteringen. -Det er en drøm som har gått i oppfyllelse. Helt siden jeg sluttet i det svenske langrennslandslaget har det indre kompasset søkt seg mot mitt franske favorittmerke. Nå har drømmen endelig blitt til virkelighet. Dette blir en ny, herlig utfordring, sier Nilsson. Han starter i jobben 1. Juni. Urban Nilsson kommer fra jobben som sportssjef i Orsa Grönklitt. Der har han blant annet hatt ansvaret for destinasjonens langrennsutvikling og skibutikk. I tillegg har han vært den sentrale personen i forbindelse med Ski Classics langløp på stedet. De seneste årene har Urban også hjulpet det svenske landslaget i skicross med råd rundt materiell, smøring og skipreparering. Under sine titalls år som smøresjef for Sveriges langrennslandslag, stod Urban Nilsson og hans blå-gule team bak 42 OL- og VM-medaljer. Han var blant annet sjefen bak de doble OL[1]gullene i stafett i Sotji i 2014 En av dem Urban jobbet med i landslaget, var sprintstjernen Jonna Sundling. Hun har tatt sju medaljer, hvorav tre individuelle gull, i OL og VM de seneste tre årene. Sundling, Emma Ribom, Calle Halfvarsson og Marcus Grate er fire svenske landslagsløpere som konkurrerer på Rossignol-ski. I Norge er verdensmesteren på femmil, Pål Golberg, den største stjernen for den franske skiprodusenten.


Tilbake
 

VAUDE introduserer Aqua Back Recycle: Miljøvennlige vanntette sykkelvesker for eventyrere

 
Sykkelmekanikerutdanning fra
høsten 2024
 
Alfa Sko på flyttefot
 
Sportskjedene etter pandemien
 
Sportienda - trygt kjøp og salg av brukte sykler