Stein Glømmi til minne

Den 22. september fikk vi den triste meldingen om at Stein Glømmi er gått bort etter lengre tids sykdom, 66 år gammel.

Våre tanker går først og fremst til hans kjære Toril, og barna Karoline og Stian, men også til de ansatte i butikken og alle andre som stod Stein nær.


Stein var en markant skikkelse i norsk sportsbransje. Han overtok Glømmi Sport etter sine foreldre i 1985, og sammen med Toril utviklet han den til å bli en fagbutikk som ble en institusjon i bransjen. Mange opplevde det nærmest som et privilegium å få være kunde av Stein, og da ikke bare lokalt i Nittedal. Stein og Glømmi Sport ble nærmest landskjent i bransjen og innen aktive miljøer, særlig innen skisport, jakt og fiske.


Den tidligere kombinertløperen debuterte i den tysk- østeriske hoppuka i -77, og var selv en aktiv skiløper, syklist, fisker og jeger så lenge helsen tillot, og egentlig litt til. Stein hadde sine meningers mot helt til det siste, og delte på sine erfaringer med et engasjement og en energi som er de færreste forunt. Han brant for bransjen, produktopplevelsene og ikke minst sine kunder døgnet og året rundt. Hvor mange er det som på tilfeldige søndager stiller seg på toppen av den bratteste kneika i løypa for å smøre skiene til alle som kommer forbi?


De av oss som fikk gleden av å kjenne Stein i litt mer private sammenhenger, opplevde ham dessuten som en morsom og kunnskapsrik turkamerat. For min del gjennom alle de flotte alpeturene vi og våre familier hadde sammen med andre fra Stadion, men det er mange som kan skrive under på det samme etter å ha vært sammen med Stein på hans utallige og opplevelsesrike jakt- og fisketurer i inn- og utland. Temperamentsfull ja, men også raus og inkluderende.


Stein var med sin kunnskap og engasjement en ressurs vi satte stor pris på i Stadion. Som han var det for mange i bransjen, for lokalmiljøet og sine kunder i Nittedal - og aller mest sin familie og sine nærmeste.

En inspirerende bauta med en tydelig stemme er nå borte, og vil bli dypt savnet. Det blir stille nå.


Gisle J. Daviknes

Tilbake
 

Naturkompaniet etablerer seg i Norge

 
Etterlyser flere plastløfter ✋ fra sportsbransjen
 
Organisert trening for barn og ungdom gjenopptas
 
9 av 10 barn og unge går på tur
 
XXL får ny sjef i Norge