Asgeir Alvestad er en av Norges mest kjente og meritterte fiskere. Nå står han bak appen FiskHer.

Asgeir Alvestad er en av Norges mest kjente og meritterte fiskere. Nå står han bak appen FiskHer.

Lanserer FiskHer, ny app som sprer fiskelykke

Asgeir Alvestad er eksperten bak appen FiskHer som ble lansert 1. juni. Godt over 3000 lastet umiddelbart ned appen som deler 40 000 fiskeplasser, og viser veien til 16 forskjellige arter fra Svenskegrensen til Kirkenes. FiskHer hjelper deg også med artsgjenkjenning, om du er usikker på hva de har fått på kroken.


─ Vi har funnet fram til tett på 40.000 fiskeområder langs hele norskekysten, hvor sjansene er gode for å fange akkurat den fisken du helst vil ha. Ved hjelp av avanserte sjøkart og svært detaljrike satellittbilder, viser vi deg hvor du finner torsk, brosme, sjøørret, kveite og ytterligere tolv arter ypperlig matfisk.

Hvor populær eller hvor mye denne nye appen blir brukt vil jo bare tiden vise, men en slik app er til nå ikke gjort noen andre steder i verden. Med 1,8 millioner som fisker i Norge i løpet av et år, så det bør være potensiale for vekst, sier Asgeir Alvestad, Norges kanskje mest kjente og meritterte sportsfisker, og initiativtageren bak den nye satsingen.

Den beste kunnskapen

Sammen med Norges beste fritidsfiskere, har initiativtageren samlet det ypperste av kunnskap og erfaring, og gjort det tilgjengelig for nedlasting på mobiltelefonen din.

Kunstig intelligens

Appen byr også på avanserte fiskegjenkjenningsprogram. Du kan ta bilde av fisken med mobiltelefonen din, og appen forteller deg hva slags fisk du har fått – dersom du skulle være i tvil.

Sosial deling

Selvfølgelig er det også lagt opp til at du som bruker kan dele fiskelykke. FiskHer lar deg registrere dine fangster og konkurrere med venner. Appen byr på oppskrifter og gir deg tips om valg av utstyr og hva du bør bruke som agn.

Gjennom appen kan du også finne veien til en forhandler som fører fiskeutstyr, både til fysiske butikker og nettbutikker.


Ifølge Statistisk Sentralbyrå fisker halvparten av Norges befolkning, eller så mange som 1,8 millioner nordmenn mellom 16 og 70 år, mer enn en gang per år. Vanligvis kommer i tillegg over 250 000 utenlandske fiskere til Norge hvert år. Dermed burde det være grunnlag for å lage en slik app.

Halvparten fisker

─ Langt de fleste er glade amatører som bruker fjorårets rustne stingsild og håper på det beste. Med vår app får de ekspertenes beste tips, rett inn på telefonen sin. Her har du rett og slett muligheten til å dra på fisketur med noen av landets flinkeste fiskere i lomma, forklarer gründer og daglig leder i FiskHer AS, Trond Are Gjone.

Oppstartsstøtte

Etter at Asgeir Alvestad fikk med seg lokale investorer, kom Innovasjon Norge på banen og delte regningen på 3 millioner kroner for utviklingen av appen. Appen er lansert med en gratis grunnprofil, men her ligger det muligheter for å kjøpe seg opp et nivå for å få tilgang til mer informasjon. Tar denne appen av, ligger det nok også ytterligere forretningsmuligheter og venter. 

Stjernekamp-vinner Bilal Saab er en av fiskerne som har bidratt i registreringen av fiskeplasser i nord. 

Tilbake
 

Organisert trening for barn og ungdom gjenopptas

 
9 av 10 barn og unge går på tur
 
XXL får ny sjef i Norge
 
Salomon og Atomic lanserer ny flyttbar langrennsbinding
 
Fremgang på resirkulerte materialer