Kjetil André Aamodt: - Norske ski skal ta OL-gull

Ikke siden Stein Eriksen vant slalåm, storslalåm og kombinasjon i 1954, har noen vunnet gull på et norsk skimerke. Nå vil Kjetil Andre Aamodt, verdens mestvinnende alpinist med 20 VM- og OL-medaljer, sørge for at et norsk skimerke igjen kjemper om edelt metall.


Torsdag 21.november var et par hundre skientusiaster invitert til trendy Michaels på Frogner for lansering av Stereo ski sine nye bakkeski. Stemningen sto i taket når Harald Rønneberg, kjent fra en rekke TV show intervjuet tidenes Norske alpinist, Kjetil Andre Aamodt og gründer Jens-Martin Johnsrud fra scenen, der Aamodt serverte gullkorn fra deler av sin karriere ispedd svært kvalifiserte beskrivelser av hva som skal til for å skape gode alpinski. Det er ikke små ambisjoner Stereo ski har for fremtiden.

 

- Norge skal fortsette å vinne gull i alpint. Men for første gang siden 1954 ønsker vi å utfordre verdenseliten med et norsk skimerke. Første mulighet er vinterlekene i 2026. Tanken på å få det gir meg gåsehud, sier Kjetil Andre Aamodt

 

Norske Stereo Skis er i dag kjent for freeride- og toppturski. Med alpinlegenden Kjetil Andre Aamodt ombord som utvikler og skitester, lanseres nå FIS-graderte racingski. Skiene har allerede de avgjørende egenskapene til å lykkes på høyeste nivå, ifølge Aamodt.

 

Stereo Skis-gründer Jens-Martin Johnsrud grunnla selskapet i 2007, og har i Kjetil André Aamodt funnet den perfekte partner. - Kjetil er en vinner og gir ikke opp. Det vet alle. Med sin helt spesielle kunnskap og erfaring gjennom 20 år med racing, er det han som kan gjøre det mulig for Norge å konkurrere med de europeiske skifabrikantene i de største mesterskapene. Stereo Skis-gründer Jens-Martin Johnsrud

 

Med sin ekspertise har Kjetil Andre Aamodt sterke meninger om den perfekte World Cup-ski, og har arbeidet betydelig med skienes egenskaper i forhold til is i vannede løyper. Dette krever at de er torsjon-stive, har dempende egenskaper og et set-up som gir skarp respons. - Å medvirke til Stereo Skis mål om å vinne gull på norske ski er en slags plikt. Som alpinist ble jeg skapt av venner og familie som ofret alt for å hjelpe meg, og denne omsorgen er jeg pålagt å videreføre på vegne av norsk skihistorie og min nerdete gründervenn Jens-Martin, sier Aamodt.

 

I tillegg til FIS-graderte ski, lanserer Stereo Skis dessuten Race-Carve-ski, som har samme høye kvalitet, men er mer lettkjørte.  De nye skiene ble lansert 21. september.

 

- En gang var Norge verdensledende på utvikling av ski og verdens største eksportør av ski. Verdens første skifabrikk var i Norge og slalåm er et ord fra Telemark. -Vi skal gjenreise det norske skieventyret sier en entusiastisk Stereo Skis-gründer Jens-Martin Johnsrud


Tilbake
 

Strukturelle endringer i Madshus AS og Tendenzer AS

 
Høyesterett avviser anke: Rottefella vinner viktig patentsak
 
Øystein Bråta rykker opp som ny Administrerende direktør i Active Brands
 
Årets Sportsbransjeprofil - Pål Olimb
 
Årets Sponsorprofil - Team Aker Dæhlie