Gjenåpning av Kingmakers fabrikker i Vietnam

Etter nesten tre måneder med stans i produksjonen er den over 20-år gamle skofabrikken Kingmakers i Binh Duong-provinsen sør i Vietnam nå klare til å gjenoppta en trinnvis oppstart av driften.


Regionen der anlegget ligger har fått status som "grønn sone", og over 70 prosent av fabrikkens ansatte har fått minst én dose anti-Covid-vaksine. Men, det vil ta tid å øke produksjonen til tidligere nivå på grunn av sosial distansering og strengere rengjøringskrav. En annen Kingmaker-fabrikk i det sentrale Vietnam, hvor viruset ikke traff så hardt, fortsatte å operere under Delta-variantutbruddet, og overtok dermed noe av produksjonen i Binh Duong. Selskapet har også flyttet noe produksjon til sin kambodsjanske fabrikk.


Kingmaker Group har fabrikker i Kina, Vietnam og Kambodsja, og kontorer i Taiwan, Macau og Hong Kong og produserer for internasjonale skomerker, inkludert Asics, CAT, Clarks, Chaco, DC, K1X, Merrell, Quicksilver, Roxy og Skechers.

Den årlige kapasiteten til Kingmaker er over 10 millioner par fottøy per år.

Rammer mange hardt

At det fremdeles er covid-restriksjoner i Vietnam rammer mange selskaper hardt. Kilder SGI Europe har snakket med, sier det kan ta mellom fem og seks måneder før fabrikkene går tilbake til normale driftsnivåer etter at de nå gjenåpner.

 

Tilbake
 

Brav tjente 110 millioner kroner i fjor

 
Vellykket comeback for OutDoor by ISPO 2022
 
Henri-Lloyd blir en del av ODLO International AG
 
Bærekraft
Enighet om et felles kartleggingsverktøy
 
Rottefella med seier i patentsak