Beach Mountain AS og Response Nordic AS forener krefter

Distribusjonsselskapene Beach Mountain AS og Response Nordic AS får felles eiere og vil inngå i konsernet Spex Holding AS. Begge selskaper er i dag tilbydere av sterke merkevarer til sport- og elektronikkbransjen med hovedkontor i Trondheim.


I løpet av de siste årene har Beach Mountain og Response Nordic hatt betydelig vekst i flere kategorier. Selskapene går nå sammen for å skape et høyere nivå av service, support og salg.


– Vi har hatt en veldig bra sommer, og det fortsetter neste år. Vi har lenge ønsket å videreutvikle produkt- og tjenestetilbudet, men å håndtere vekst er krevende. Gjennom felles eierskap og samlokalisering får vi flere kollegaer innen både salg og utvidede støttefunksjoner. Dette er uten unntak en god nyhet både for ansatte, kunder og leverandører, sier Odd Arne Steffensen, sjefen for Beach Mountain AS.


Beach Mountain AS distribuerer i dag blant annet Haibike, GT, Winora, Woom, Babboe, efinity og Eddy Merckx sykler, samt en rekke andre merkevarer relatert til sykkel og fritid. I 2019 hadde selskapet en omsetning på 122 millioner kroner.

 

Response Nordic AS distribuerer i dag blant annet GoPro, Goal Zero, Volcom, Nitro, Armada og en rekke andre merkevarer relatert til elektronikk og sport og fritid i det nordiske markedet. Selskapet distribuerer også GoPro og Goal Zero i Belgia, Nederland og Luxembourg. I 2019 hadde Response Nordic AS en omsetning på 480 millioner kroner.

Samme selskaper, men bedre

I løpet av våren 2021 vil de to selskapene Beach Mountain og Respons Nordic flytte sammen i Beach Mountains lokaler på Tiller i Trondheim. Alle de 15 ansatte i Beach Mountain as og de 30 som nå er ansatt i Response Nordic as er med på den videre satsingen.

 

Både ledelse og ansatte fra både Beach Mountain og Response Nordic vil fortsette arbeidet, men nå som et selskap med flere kollegaer innen både salg og utvidede støttefunksjoner.

"Vi gleder oss til å fortsette reisen inn i fremtiden sammen med våre partnere", skriver selskapene i en felles uttalelse.

I utvikling

De to solide selskapene har ambisjoner om å videreutvikle produkt- og tjenestetilbudet.


«Kravene til alle aktører i de segmenter og markeder vi opererer innenfor er i kontinuerlig utvikling. Gjennom å forene krefter er ambisjonen å kunne videreutvikle og tilby et forbedret produkt- og tjenestetilbud slik at våre kunder står best mulig rustet i konkurransen om forbruker».


De to selskapene vil ha 33 ansatte i Trondheim, 3 i Oslo samt avdelingskontor i Sverige, Danmark, Nederland og i Belgia.

Konsernstrukturen

Response Nordic AS og Beach Mountain AS blir 100 prosent eid av Spex Holding AS. Invest42 AS, tidligere 100 prosent-eier av Beach Mountain AS, vil gjennom transaksjonen bli medeier i Spex Holding AS.

Odd Arne Steffensen vil fortsette å lede Beach Mountain AS, og Are Pedersen fortsetter som CEO for Response Nordic AS.

Tilbake
 

Naturkompaniet etablerer seg i Norge

 
Etterlyser flere plastløfter ✋ fra sportsbransjen
 
Organisert trening for barn og ungdom gjenopptas
 
9 av 10 barn og unge går på tur
 
XXL får ny sjef i Norge