Barents hjelper XXL med kvalitetssikringen

Brukt turutstyr får nytt liv gjennom Melhus-bedriften Barents og XXL. Barents reparerer og sertifiserer friluftsutstyret, som deretter selges på nytt i XXLs varehus på Alnabru. 


– Sirkulære forretningsmodeller blir utvilsomt en viktigere del av sportsbransjen fremover. Bruktsalg og utleie er to gode eksempler på det. I tillegg jobber vi i XXL med å utvikle verkstedene våre slik at vi kan hjelpe kundene til å ta vare på det utstyret de allerede har kjøpt, sier Are Knutsen, ansvarlig for tjenester i XXL. 

 

Barents Outdoor produserer telt og har i tillegg satset på reparasjoner og re-salg gjennom konseptet Utigjen.no. Som følge av samarbeidet med XXL har Barents investert ytterligere i både personell og maskinpark. 

 

– Vi tenker langsiktig med dette samarbeidet og ønsker å spille hverandre gode. XXL kan tilby kundene sine kvalitetssikret brukt utstyr, og få en fot innenfor et stort og voksende marked. Barents kan styrke og utvide satsningen sin på søm, vedlikehold og reparasjoner av det samme utstyret, sier Barents-gründer Nora Helliksen. 

 

Salg av brukte telt, soveposer, ryggsekker og annet turutstyr blir i første omgang testet ut i Oslo. På sikt er dette et tilbud som XXL ønsker å gjøre tilgjengelig i alle kjedens over 90 varehus. 

 

– Dette er nytt for oss og da er det mange brikker som skal på plass. Vi har brukt god tid på å jobbe med konseptet både internt og i samarbeid med våre leverandører. For å lykkes må vi ha med både kundene, leverandørene og resten av bransjen. Det er viktig i et bærekraftsperspektiv, sier Are Knutsen. 

 

– Vi har jobbet hardt for å få dette til, og nå er vi endelig i gang. Det er godt å stå i butikk og se resultatene at det arbeidet som er lagt ned, sier Nora Helliksen.

 

Tilbake
 

Devold vokser med sikkerhetsklær

 
Sportsbransjedagen 2024
Utvidet Early Bird – påmelding til fredag 7.juni!
 
Henry Lloyd og Odlo med ny butikk i Bogstadveien
 
I møtet med eldrebølgen må sportsbransjen tenke nytt for å finne arbeidskraft i fremtiden
 
Krevende start på året for sportskjedene