Cecilie Skog og Aleksander Gamme var blant de første som fikk teste Rottefella Xplore Off-Track fjellskibindinger og Alfa Free A/P/S fjellskisko.
Markedsføring

Cecilie Skog og Aleksander Gamme var blant de første som fikk teste Rottefella Xplore Off-Track fjellskibindinger og Alfa Free A/P/S fjellskisko.

Årets nyvinning - Rottefellas Xplore Off-Track

Veletablerte partnerskap i norsk sportsbransje har skapt grobunn for flere innovative produkter fra norske produsenter. Rottefellas nyeste bindingskonsept Xplore er et godt eksempel på akkurat det.


"Xplore-systemet omdefinerer topptur, skiturer og fjellskimarkedet, ved å gi enda mer skiglede!" skriver Åsnes om det nye BC-systemet.


"Rottefella Explore og Alfa Free A/P/S gav oss en helt ny fjellskiopplevelse, som vi er sikre på vil åpne dørene for nye turmål med fjellski på beina.", skriver Braasport i sin blogg etter å ha testet det nyeste bindingskonseptet fra Rottefella.


Responsen for Rottefella Xplore™ systemet og ALFA Free A/P/S GTX støvelen har så langt vært positiv fra alle som har testet systemet.


Sterkere sammen

De norske produsentene Rottefella og Alfa besitter unik kompetanse hver for seg, og som partnere er potensialet derfor enormt. Først og fremst for å skape innovative gode gjennomarbeidete produkter, men også når nye konsepter lanseres. Det er avgjørende at alle samarbeidspartnere trekker i samme retning for å kunne nå gjennom på riktig måte hele veien til sluttbruker.

Samkjørte

Rottefella har i mange år produsert yttersåler for Alfa, nå er partene avhengig av hverandre for å lykkes med lanseringen av et bindingssystem som er integrert i skosålen.


– Vi har også et godt samarbeide med Alpina, men Alfa var en naturlig partner for utviklingen og lanseringen av dette produktet - de er sterke i segmentet, god kunde på såler over lang tid og i tillegg er de norske. Vi har nytte av hverandre og har en god felles takt på alt vi gjør sammen. Samarbeide vårt ligger på et partnernivå der begge er avhengig av hverandre for å lykkes, sier Espen Berglund CCO i Rottefella.


Dette nye bindingssystemet er ikke å få i butikk før til høsten 2021.


– Xplore er et system fra Rottefella som er både binding, men også yttersåle med patentert Springpin™ teknologi, og vi legger til rette for at flere skoprodusenter skal kunne få såler tilpasset sine sko, forsikrer Berglund.

Nyetablert familiekonsept

Berglund forklarer at i liket med Move-konseptet, som nå har fått flere familiemedlemmer, har Xplore samme utviklingsmulighet. Konsept har potensiale til å vokse i takt med behovet i de ulike markedene, etter hva forbrukere, kunder og skoleleverandørene ønsker. Første familiemedlemmet ut på markedet heter Off-track, men systemet er fleksibelt.


– I løpet av år to vil det komme på flere skoleverandører som vil føre konseptet videre. I hvilken retning utviklingen vil ta, vil avhenge av hva produsentene ser av trender i Mellom-Europa, eller for eksempel i Amerika - dette er to store markeder, men USA klart det nest største etter Norge. Bindingen passer ellers også perfekt til turskøyter, der er Sverige et stort marked, sier han.


Dette er Rottefella Xplore Off-Track

Rottefella Xplore Off-Track er et helt nytt bindingssystem til fjellski.

Det er laget for å gi deg vesentlig sterkere og mer stabile kjøreegenskaper enn hva dagens BC-bindinger tilbyr. Samtidig har ønsket vært at kjørestyrken ikke skal gå på kompromiss med gå-egenskapene. Rottefella har utviklet både bindinger og skosåler, mens Alfa er første leverandør ut og er med på lanseringen med tre støvelmodeller som passer til Rottefella Xplore Off-Track.

Bindingen har en del til felles med den fremste delen på tech randonneebindinger, bortsett fra at de fjærbelastede piggene sitter i skosålen, og ikke i bindingen på skien. Bindingen består av en bred klo, med hull i sidene som piggene fra skoen går inn i.

Rottefella Xplore™ System og Rottefella Springpin™ Technology eies av Rottefella AS.
Alfas revolusjonerende støvelkonstruksjon

– Dette er Norsk industrihistorie på sitt beste! sier Thor Øyvind Hagen, salgs og markedssjef i ALFA Sko AS.


Hagen forteller at Alfa startet å jobbe sammen med Rottefella om dette nye bindingskonseptet for 4-5 år siden. Det har vært en omfattende utviklingsprosess og ingen enkel reise for noen av partene. Men fordi de har jobbet mot et felles mål har de hatt en god flyt i gjennomføringen.


– Vi så nødvendigheten av å fornye BC-måten å gå på ski på. Med dette systemet kan du like gjerne gå lange fjellturer med tung pulk, som korte lette turer - og begge kan kombineres med morsomme nedkjøringer. Hagen håper at det nye systemet også vil passe de unge voksne, og bidra til mer lek på ski.

Dette er ALFA Free A/P/S GTX støvelen

Skistøvel er designet for å optimalisere mulighetene som finnes i Rottefella Xplore™ systemet. ALFA Free A/P/S GTX støvelen er en revolusjonerende skistøvel med integrert ankelstøtte som stabiliserer sideveis bevegelser, samtidig som den lar beinet ditt bevege seg fremover for å tillate naturlig bevegelse.

Sålekonstruksjonen gir god torsjonsstabilitet samtidig som den har et flekspunkt under tåballen som tillater en naturlig og effektiv skiteknikk.


 Klare til høsten

Når den første Xplore-bindingen er klar til høsten, kommer Åsnes med ski tilpasset bindingen.


– Vi introduserer to nye modeller som er Falketind 62 Xplore og Rabb 68, skiene har fått et design og en konstruksjon som er spesielt tilpasset den nye Explore bindingen til Rottefella, målet er å skape et helhetlig konsept i butikk, som gir mulighet for mer lek i fjellet, forklarer merkevaresjefen i Åsnes, Frank Juklestad.


Med et felles uttrykk på skisko, binding og ski, vil det i tillegg være mye enklere for de ulike butikkene å stille ut varene og å forklare det nye konseptet for kundene.

Åsnes Falketind 62
Åsnes Rabb 68Alle de positive tilbakemeldingene og interessen fra sportsbransjen har vært viktige. Men ekstra stolte er de av den fantastiske anerkjennelsen både ALFA og Rottefella fikk da de vant Scandinavian Outdoor Award for det nye Xplore™ bindingssystemet for fjellski.


Juryen i Scandinavian Outdoor Awards begrunner tildelingen slik:

«Systemet gir enkel inn- og utsteg av bindingen, lav vekt, uhindret bevegelse og lateral stivhet, noe som er uten sidestykke i fjellski kategorien. Dette vil hjelpe brukerne å dra full nytte av fjellskienes egenskaper i alle forhold.»

Kommentarene fra juryen etter testing gikk på hvor lett det var å finjustere passformen gjennom det doble Boa-snøringssystemet, yttersålens gode fleks og at Gore-Tex-membranen gjør at støvelen kan brukes i all slags vær, fra iskaldt til slushy vått – og , som om det ikke var nok - konseptet ser bra ut!

Tilbake
 

Vil stoppe jenters frafall i idretten

 
"Vi skal være den råeste sportsbutikken i Norge"
 
Svein og Kim Andersen gleder seg til møter og vareprat
 
Gratulerer til hele samfunnet - idretten er endelig tilbake
 
XXL får hjelp av fotskannere