Vil du være blant de første som tester det aller nyeste innen vintersport? Da må du komme på ON SNOW, 17. –18. mars på Geilo.

Vil du være blant de første som tester det aller nyeste innen vintersport? Da må du komme på ON SNOW, 17. –18. mars på Geilo.

Ski er best på snø

Vintersportmessen ON SNOW er et mekka for sportsbransjens vintersportentusiaster. For 21. gang går skitest og vintersportmessen «On Snow» av stabelen, ved Vestlia Resort på Geilo. Her kan man teste både alpin- og langrennsutstyr i sitt rette element – på snø.

ON SNOW Skitest er et arrangement hvor leverandører av både alpin- og langrennsutstyr tilbyr butikkansatte og innkjøpere å teste neste års skiutstyr. Tidligere har det kun vært mulig å teste alpinutstyr, så langrennstestingen er helt nytt av året. 
– Alle de dominerende merkene er tilstede. Her finner du stort sett det du vil se i butikkene til neste vinter, sier Ole Petter Bratlie, kommersiell leder i Norsk Sportsbransjeforening.

Bredest utvalg

Under årets ON SNOW kan du møte over 26 utstyrsleverandører innen både alpin og langrenn. Ingen andre skitestarrangement i Norge kan tilby et så variert og bredt utvalg.
– Dette er det eneste skitestearrangementet i Norden, så vidt vi vet, der man kan få teste et så bredt utvalg. Flere nisjeleverandører har egne gode testarrangementer, men det er gjerne fra én produsent og gir ikke samme mulighet for å sammenligne, sier Bratlie.
Det er ikke bare ski man kan få prøve ut i bakker og løyper. Leverandørene stiller med skisko og støvler, staver, briller og flere andre produkter som kan både prøves og testes.
– Arrangementets viktigste oppgave er å sørge for å heve kompetansen til alle de som skal selge disse produktene i butikk. Men, det er også en viktig arena for å gi innkjøpere best mulig beslutningsgrunnlag, sier Bratlie.

Alt i ett

ON SNOW-arrangementet forgår på en stor arena i tilknytning til Vestlia Resort, midt mellom slalåmbakkene og langrennsløya. Etter mange års erfaring har arrangøren av messen, NORSPO ON SNOW, funnet det optimale formatet for et mest mulig «Compact Games». Ifølge Bratlie er Vestlia Resort som skreddersydd for opplegget.
– Det er en styrke at alt er på ett sted og at det er på Vestlia. Bor du på hotellet og trenger du noe på rommet er det 20 meter å gå, forteller Bratlie.

Raske skibytter

ON SNOW har i år fått kjørt opp en egen løype som knytter arenaen til langrennssporet rundt Ustedalsfjorden, ellers ligger skitrekkene til alpinanlegget bare et par stavtak unna. Nedfartene er ikke av det aller mest utfordrende, men variert.
– Det er en styrke for de som skal teste at bakkene ikke er de lengste, men de er lange nok. Bakkene er heller ikke av de bratteste, men har bratte nok heng til at man får testet i bratt terreng. Det betyr god omløpshastighet, slik at ingen legger beslag på enkelte ski og blir borte for lenge. Har man tatt en tur, to eller tre, med et par ski, så har man nok fått kartlagt det man trenger, sier Bratlie.

Hvorfor Geilo?

Det finnes mange andre flotte steder å stå og gå på ski i Norge. Men ifølge Bratlie, tilsier all erfaring at Geilo og samarbeidet med Vestlia Resort, er det beste valget for dette formatet. Det er lett å komme til Geilo med tog, og på Vestlia er det mulig å lage et alt-på-ett-sted-show.
– Vi har vurdert flere andre steder, både i Hemsedal og på Hafjell, men vi lander alltid tilbake på Vestlia. Vi får mer effektiv testing her fordi alt er samlet på ett sted. Samtidig er det stort nok til at vi får gjennomført alt vi skal.

Ikke bare ute

Når arrangementet ute pakkes ned for kvelden, åpner en ny hardvaremesse innendørs i messehallen på Vestlia Resort.
Søndagen er det opplegg fra morgen til kveld for alle som har meldt seg på. Mandagen er det mulig å teste for fullt igjen, fra klokken 09.00 til klokken 16.00.
Påmelding og utfyllende program kan du finne her.

Bo på Vestlia

Det er veldig praktisk for alle som skal på arrangementet å bo på Vestlia Resort. Alt som skjer i forbindelse med ON SNOW foregår her. Hotellet ligger ved Ustedalsfjorden og Geilolia Skisenter, med direkte tilknytning til alpinbakkene og langrennsløypene. Har man tid til overs så tilbyr hotellet mye annet, blant annet et SPA og treningssenter på 1000 kvm.
Alexander Gullesen, hotellsjefen på Vestlia Resort, er klar for storinnrykk på hotellet 17. – 18. mars. I år har hotellet plass til enda flere.
– I fjor hadde vi nyåpnet restaurant og bar til OnSnow. Siden den gang har vi åpnet totalt 75 nye rom og 3 leiligheter, forteller Gullesen, Hotellsjefen.
Tilbake
 

"En stor dag for norsk sykkelsport"

 
Lanserer FiskHer, ny app som sprer fiskelykke
 
Mild vinter og coronakrisens påvirkning på 1.kvartal
 
Omsetningsrekord for Getinspired.no
 
Facebook lanserer nettbutikk-løsning for mindre aktører